** Bahar mevsiminin bu yıl uzun sürmesi Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’e yüzlerce turisti yöneltti. Batman’daki otellerde doluluk oranı yüzde 100’ü buldu. Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, iç turizmde hareketliliğin geçen yıla göre ikiye katlandığını söyledi.

OTELLER DOLDU
Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’i görmek isteyen yerli ve yabancı konuklar, esnafın yüzünü güldürüyor. Batman’daki oteller yüzde 100 doluluk oranını yakalarken, günü birlik ziyaretçiler Batman'ın lokantalarında ağırlanıyor. Yağışlı havaların geride kalmasını fırsat bilen yerli ve yabancı konuklar, antik kente akın ediyor. Hasankeyf dönüşü Batman’a konuk olan turistler, merkezdeki esnafların da yüzünü güldürüyor. Batmanlı bazı esnaflar, konuklara nezakette bulunmayı ihmal etmiyor.

TURİZM YATIRIMI YOLDA
Geçen hafta TÜRSAB heyetini Batman’da ağırlayan Vali Hulusi Şahin, Hasankeyf’in yeni yerleşim biriminde turistlerin ağırlanacağı konuklama merkezlerinin yapılacağına dikkat çekmişti. Su sporları ve balon uçuşlarının yapılacağı Hasankeyfte Batman Üniversitesine bağlı Turizm ve Otelcilik Okulu’nun 120 kişilik konaklama bölümü de konuk ağırlayacak. Hasankeyf'in yeni yerleşim biriminde taşınma çalışmalarının tamamlanmasıyla Hasankeyf'in daha gözde bir ilçe olacağına dikkat çeken Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen: “Yeni yerleşim yerine taşımak için artık ilçe sakinleri gün sayıyor. Umudumuz da kuşkusuz turizm” dedi.

İÇ TURİZM HAREKETLİLİĞİ
Hasankeyf’te bu yıl iç turizmdeki hareketliliğin geçen yıla göre arttığına işaret eden Başkan Kusen, sözlerini şöyle sürdürdü: “GAP turları sayesinde bu yıl ilçemizde iç turizm hareketliliği yaşanıyor. Yeni şehir yerleşkesinin tamamlanmasıyla artık kentimizde turizm alt yapısının profesyonel bir şekilde yapılması gerekiyor. Tek geçim kaynağımız turizm olacağı için bu alanda iyi bir alt yapıyı da oluşturmak zorundayız. Ramazan ayının başına kadar yerli ve yabancı turistler Hasankeyf'i görmeye gelir. Bu yıl beklentimizin üzerinde iç turizmde bir hareketlilik yaşanıyor.” (Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim