**Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Kutlu (Betergız) köyünde her yıl gelenekselleştirilen Şeyh Hasan’ı anma etkinliklerinde ziyaretçi sayısında düşüş yaşandı. Muhtar Yunus Demir, “Her yıl Şeyh Hasan anma etkinliklerine binlerce kişi geliyordu. Çatışmalı süreçle birlikte ziyaretçi sayısında ciddi düşüş oldu” dedi. 

**Türbeye gelenlerin şifa bulduğunu belirten muhtar Demir; “Daha çok göz hastalıklarından rahatsız olanlar türbede şifa arıyor. Ayrıca kurban kesip adak adayanlar piknik havasında yer sofrasında yemekte buluşuyor. Yılların geleneği 600 yıllık türbede sürüyor” diye konuştu.
 
600 YILLIK GELENEK
Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Kutlu (Betergız) köyündeki Şeyh Hasan’ı anma etkinliklerinde bu yıl çatışmalı süreçle birlikte ziyaretçi sayısında düşüş oldu. Türbeye daha çok göz rahatsızlığı yaşayanların geldiğini söyleyen muhtar Yunus Demir; “600 yıllık Şeyh Hasan türbesi Ağustos’un son haftasındaki Perşembe günü ziyaretçilerin akınına uğruyor. Çözüm süreciyle birlikte son iki yılda ziyaretçi sayısında ciddi bir artış söz konusuydu. Ancak son aylarda çatışmalı süreçle birlikte bu yıl maalesef beklenen ziyaretçi trafiğiyle karşılaşmadık. Yüzlerce araçtan türbeye ulaşmak imkansızdı. Bu yıl ziyaretçi sayısında ciddi bir düşüş yaşandı. Türbeye gelen ve gözlerinden rahatsız olan bazı vatandaşların şifa bulduklarını biliyoruz. Aileler kurban kesip piknik havasında yer sofrasında bir araya geliyor. Yılların geleneği köyümüzde sürüyor” dedi.


ULAŞIM SORUNU YOK
Ulaşım sorununu çözen Batman Özel İdare Genel Sekreterliğine teşekkür eden muhtar Demir, sözlerini şöyle sürdürdü; “Türbe, köyden biraz uzak olduğu için özellikle yaşlılar zorlanıyordu. Bu yıl Özel İdare ekipleri türbe yolunu yeniden düzenledi. Ziyaretçiler rahat bir şekilde türbeye kadar ulaşabiliyor. Emeği geçen Özel İdare Genel Sekreterliği’ne teşekkürü bir borç biliyoruz. Ulaşım sorunu tamamen ortadan kalktı.” Bu arada Şeyh Hasan türbesini ziyaret eden Gercüş Belediye Eş Başkanı Abdulkerim Kaya, her yıl geleneksel etkinliklere katılmayı bir görev bildiğini ifade ederek; “Çevredeki yurttaşlarla birlikte manevi yönü çok büyük olan Şeyh Hasan türbesini ziyaret edip dua ediyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim