**Vali Hulusi Şahin, şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen iftar yemeğinde mesajlar verdi. Vali Şahin: “Tek çaremiz bu topraklarda atılamayacak ve sökülemeyecek  kadar kök salmak. Sadece kendimizden de sorumlu değiliz, tüm mazlum milletlerin gözü de bizde” dedi.

İFTAR PROGRAMI İLGİ GÖRDÜ
TP Kristal Park tesislerinde düzenlenen iftar programına Vali Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Coşkun Uçarcılar, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı,  kamu kurum yöneticileri, şehit ve gazi dernekleri yöneticileri ile çok sayıda şehit yakını ve gazi katıldı. İftar öncesi masaları tek tek dolaşan Vali Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin, iftar programına katılan şehit yakınlarının ve gazilerin sorun ve taleplerini dinledi.  İki ayrı iftar programını bir arada düzenlediklerini belirten Vali Şahin: “Hem şehit yakınlarımız hem gazilerimiz hem de kurum yöneticilerimizle bir arada olalım istedik. Bu büyük ailenin ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Şehitlerimizin evlatları ve yakınları olarak sizleri, şehitlerimizin emaneti ve ailemizin birer ferdi olarak görüyoruz” diye konuştu.

“TEK ÇAREMİZ SÖKÜLEMEYECEK
KADAR KÖK SALMAK”
Vali Şahin, şöyle devam etti: “Eğer bugün güçlü ve müreffeh bir Türkiye’nin mensubu olmaktan gurur duyuyorsak; bu, her cephede, her savaşta ve terörle mücadelede yıllardır kan akıtan mücadele eden, şehitlerimizin ve gazilerimizin emekleri sayesindedir. Çanakkale Harbi sırasında şehit olan bir askerimizin cebinden çıkan bir pusulada şöyle yazıyor; ‘Bugün Peygamber bizden razı olacak. Nefer şehit, ordu gazi olacak.’ Nefer şehit, ordu gazi oluyor, devlet de onların omuzlarında yükseliyor ve bugünlere geliyor. Çok kıymetli ve değerli bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu nedenle dahili ve harici düşmanlarımız da hiç eksik olmuyor. Tek çaremiz bu topraklarda; atılamayacak ve sökülemeyecek  kadar kök salmak. Bunu başardığımız zaman dosta güven, düşmana korku salarız. Sadece kendimizden de sorumlu değiliz, tüm mazlum milletlerin gözü de bizde. Batman’da da başta ben olmak üzere kamu kurumlarının tüm personeli olarak her zaman şehit ailelerimizin ve gazilerimizin emrindeyiz. Bundan hiç şüpheniz olmasın.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim