**Batman kent merkezinde muhtar aday sayısının artması üzerine kendilerini partilere yakın göstermeye çalışan adaylara yönelik BDP açıklama yaptı.
**BDP’nin açıklamasında; “Partimiz hiçbir muhtar adayına yakın durmadığı gibi desteklememektedir” denildi.
500 MUHTAR ADAYINA UYARI

Yerel seçime 47 gün kala Belediye Başkan adayları kadar etkin kampanyalarla gündeme gelen muhtar adaylarının her geçen gün artması bazı partililere de açıklama zorunluluğu getirdi. BDP Batman İl teşkilatı, tüm muhtar adaylarına eşit mesafede olduğunu duyurdu. BDP’nin açıklamasında; “Mart 2014 yerel yönetim seçimleri demokratik siyasetin temel gücü olan partimiz BDP için büyük önem taşımaktadır. Bahardaki seçimler ülke siyasetindeki yerimizi belirleyeceği gibi, yerlerde de halkımızın demokratik özerklik bağlamında öz kurumlarını güçlendireceği bir seçim olacaktır. Kentimizde de özgür demokratik ve katılımcı belediyeciliğin ete kemiğe bürüneceği, halkımızın öz yönetimine ve özgür kimliğine kavuşacağı ve özgün örgütlenmeleriyle yönetime doğrudan katılacağı yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır” denildi.

MUHTARLIK SEÇİMLERİNİ ÖNEMSİYORUZ”
Batman’da toplam 42 mahallede yaklaşık 500 muhtar adayının olduğuna da dikkat çeken BDP İl Başkanlığı’nın açıklamasında şu görüşlere yer verildi; “30 Mart 2014 yerel seçimlerine belediyeler kadar muhtarlık seçimlerine büyük önem biçiyoruz. Mahallelerde eşit adil, özgür ve sağlıklı bir şekilde halk iradesinin sandığa yansımasını önemsiyoruz. Bu anlayışla tüm halk kesimlerini kucaklayan ve ahlaki-politik bir toplumu öngören partimiz hiçbir muhtar adayına yakın durmadığı gibi desteklememektedir. Kentimizin 42 mahallesinde yaklaşık olarak 500 muhtar adayı bulunmaktadır. Neredeyse her mahalleye 10-15 muhtar adayı düşmektedir. Böylesi bir tablo karşısında bir muhtar adayını desteklememiz düşünülemez.”
“BDP’NİN MUHTAR ADAYI YOK”

Barış ve Demokrasi Partisi, bazı muhtar adayların kendilerini partilerinin adayı gibi tanıtmasını tasvip etmediklerine dikkat çeken açıklamada şöyle denildi; “Kesin ve net bir şekilde tekrar ifade ediyoruz ki; mahalle muhtarı adayı olan tüm yurttaşlarımıza eşit mesafedeyiz. Bazı mahallelerde kendisini BDP adayı olarak tanıtan muhtar adaylarının tavrını tasvip etmiyoruz. Bu yaklaşımlarından vazgeçmeleri çağrısında bulunuyoruz. Bu güne kadar hiçbir muhtar adayı lehine ve aleyhine açıklamada bulunmadığımız gibi bundan sonrada bu tarafsız kalma tutumumuz kararlılıkla devam edecektir. Bizim önemsediğimiz temel husus, tüm muhtar adaylarının halktan yana, demokratik ve özgürlükçü bir çizgiyi esas almasıdır. Dolayısıyla bizim için önemli olan halkımızın mahallelerde iradesini özgürce ortaya koyması ve mahallesi için demokratik öz yönetim anlayışıyla hizmet üretebilecek adayı seçmesidir. Halkımızın iradesiyle seçilen muhtar bizimde muhtarımızdır. Tüm mahalle muhtarı adaylarına seçim çalışmalarında başarılar diliyoruz.”

Editör: TE Bilişim