* ‘Sessiz, soluksuz, silahsız, rakipsiz, kusursuz, uykusuz’ parolasıyla hareket eden 14'üncü Üs Komutanlığının personeli, yılbaşı gecesinde görevinin başındaydı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ‘gökyüzündeki gözü’ olan Üs Komutanlığı kapılarını ilk kez Batman DHA’ya açtı.

*Üs Komutanlığı’ndaki İnsansız Uçak Sistemleri envanterindeki ‘gözcü insansız hava araçları’ terörle mücadelede aktif bir şekilde görev alıyor. Görevliler ‘TSK’nin vurucu gücü. 7-24, 365 gün görevde’ yazılı kolluklarla görevinin başında. İnsansız hava uçakları ilk kez görüntüledi.

GÖZ AÇTIRMAYAN ÜS
Batman 14’üncü İnsansız Uçak Sistemleri Üs Komutanlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin gökyüzündeki adeta gözü. ‘Keskin bakış. Nokta atış’ kabiliyetiyle iç güvenlik bölgesinde terörle mücadelede etkin rol oynayan Üs komutanlığındaki personel, yılbaşı gecesinde ‘TSK’nin vurucu gücü, 7-24, 365 gün görevde’ yazılı kolluklarla görevinin başındaydı. Er ve erbaşlar, ailelerinden uzak olmasına karşın, komutanlarıyla birlikte yeni yılı karşıladı. Görev öncesi uçuş ekibinin planlama yaptığı Üs Komutanlığının hangarlarında, 24 saat havada kalabilen insansız uçak sistemlerinin bakım ve onarımı yapılıyor.

GÖZCÜ İHA’LAR
14’üncü Üs Komutanlığının personeli, 2017’nin son gününde yeni yıla girerken, görevini yapmanın mutluluğunu yaşadı. 2018’e sayılı dakikalar kala hangarlardaki insansız uçakların bakım ve ikmalini erbaşlar, komutanların gözetiminde yaptı. Daha sonra erbaşlarla bir araya gelen üst düzey personel ve komutanlar, yemekhanede erlerle birlikte karavana yemeğine oturdu.

YILBAŞINI BÖYLE KARŞILADILAR
Üs Komutanlığındaki yılbaşı gecesinde yemekhanedeki karavanadan erbaş ve erlere verilen mercimek çorba, et döner, pirinç pilav, ayva tatlı ve karışık çerezden oluşan yemek öncesinde duanın ardından komutanlar, personelin yeni yılını kutladı. Ailelerinden uzak olmalarına rağmen sıcak bir ortamda olan er ve erbaşlar, ailelerine selam gönderdi ve yeni yıla yönelik mesaj verdi. Kulede görevlerinin başında olan erbaşlar da yakınlarının yeni yılını kutladı.

YAĞMUR-ÇAMUR DEMEDEN
GÖREVLERİNİN BAŞINDALAR
Batman 14’üncü Üs Komutanlığının envanterindeki ‘Gözcü İnsansız hava araçları’ terörle mücadelede etkin rol alıyor. ‘Gözcü iha’lara gözü gibi bakan Üs Komutanlığı personeli, sorumluluk anlayışıyla yılbaşı gecesinde kış, soğuk, yağmur, çamur demeden yeni yılın ilk dakikalarında görevini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadı. Üs Komutanlığının komutanları, kulelerinde nöbet tutan erbaşları ziyaret edip yeni yılı kutladı. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim