* Son aylarda tren yolculuğuna ilginin olduğu Batman’da 9 ay içinde diğer illerden kente gelenlerin sayısı 80 bini buldu. Tarihi gardan gidenlerin sayısı ise 75 bin.

* Trende masalsı yolculuk yapanlar kına gecelerini de vagonda gerçekleştiriyor. Geçen hafta Elazığ’dan Batman’a gelin getiren bir aile, kına gecesini trende düzenledi.

GÜZ MEVSİMİDE YOLCU SAYISI ARTTI
Havaların serinlenmesiyle Batman DDY Garında trenle seyahat edenlerin sayısı arttı. Yaz mevsiminde olduğu gibi bu aylarda da trenle seyahatinin tadı bir başka. Yılın ilk 9 ayında 80 bin yolcu, DDY Batman garından diğer illere yolculuk yaparken, aynı süre içerisinde Batman garına gelenlerin sayısı 75 bini buldu. Batman Diyarbakır arasında bilet fiyatı 5,5 TL’den 7 TL’ye, Batman-Ankara bilet fiyatı 45 TL'den 54 TL'ye çıkmasına rağmen günler öncesinden bilet ayıranlar oluyor.

TRENDE KINA GECESİ
Masalsı yolculuğun yaşandığı tren seyahatinde geçen hafta Batman DDY garında bir ilk gerçekleşti. Elazığ’dan Batman'a gelin getiren bir aile, kına gecesini trende gerçekleştirdi. Düğün konvoyu yerine trenle yolculuk yapmayı tercih eden kentin tanınan bir ailesi, geline trende kına gecesi düzenledi. Trendeki görevliler de ilk kez kına gecesine tanık olduklarını belirterek: “Artık bazı aileler nostalji olsun diye trende kına gecesine varana kadar farklı etkinlikler düzenliyor” dediler. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim