** Sokakta çalışan çocuklar, Batman trafiğinin en yoğun noktalarında adeta nöbet tutuyor. Sabah erken saatlerden gece geç saatlere dek sinyalizasyonlarda araba camları silen çocuklar, görünmez kazalarla da karşı karşıya kalıyor.

** Batman Çocuk Polisi, dün sinyalizasyon önlerinde nöbet tutan çocukları topladı. Evlerine gönderilen çocuklar, uyarılara aldırış etmeden aynı güzergahlarda cam silmeye devam ediyor.

KAZALARLA BURUN BURUNA

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre en fazla işsizliğin olduğu il Batman’da sokakta çalışan çocukların sayısı da her geçen gün artıyor. Batman kent merkezinin en işlek güzergahlarında dilencilik, tartıcılık, cam silme gibi işlerde çalışan çocuklar geç saatlere dek evin yolunu tutmuyor. Trafiğin yoğun olduğu Turgut Özal bulvarında sinyalizasyon önlerinde nöbet tutan çocuklar, cam silerek para kazanmaya çalışıyor. Zaman zaman görünmez kazalarla da karşılaşan çocuklar, uyarılara aldırış etmiyor.

POLİS, MÜDAHALE ETTİ AMA…

Suriyeli dilencilerin de mesken tuttuğu trafik ışıklarında cam silerek para kazanmaya çalışan yaşları 8-17 yaşları arasında değişen çocukları dün Çocuk polisi trafikten uzaklaştırdı. Evlerine gönderilen çocuklar bir süre sonra yine aynı noktalarda cam silmeye devam ediyor. Sokakta çalışan çocukların rehabilitasyonu için ciddi önlemlerin alınması gerektiğini belirten yurttaşlar: “Sabah-akşam çocuklar ışıklarda cam siliyor. Bir anda araçların önüne atlıyorlar. Çocukların topluma kazandırılması için ciddi projelerin yapılmasını istiyoruz” dediler. 

Editör: TE Bilişim