**Batman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Şevki Taş, Türkiye Petrollerini sahiplenmek zorunda olduklarını söyledi.
TP, BATMAN’IN LOKOMOTİFİDİR
Türkiye Petrolleri’nin küçülmemesinin gerektiğini belirten Batman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Şevki Taş; “Türkiye Petrolleri Batman, Batman Türkiye Petrolleri demektir” dedi. Batman’ın çevresindeki petrol rezervleri sayesinde petrol şehrinin bugünlere geldiğini söyleyen Başkan Taş; “Türkiye Petrolleri’nin büyümesinde Batman’ın, Batman halkının ve Türkiye Petrolleri personellerinin hakkı yadsınamaz. Batman ve Türkiye Petrollerinin birlikteliği bu şirketi büyütmüştür. Bu birliktelik et ile kemik gibi bir birlikteliktir” dedi.
“TP, KÜÇÜLTÜLMEMELİ”
Başkan Taş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Her ne sebeple olursa olsun kimine göre küçülme, kimine göre gençleştirme kimilerine göre de taşeronlaşma niyetiyle yapılmış olsa dahil bu işin sonuçlarının bizce iyi irdelenmesi gerekir. Erken yaşta emekliliğin sonuçlarını hem genç yaşta emekli olan işçilerin kalan işgücünün boşa gideceği hem işçilerin kendilerine ve ailelerine hem de doğrudan Batman’a ve esnafına olumsuz etkileri olacağı bir gerçektir.”

“KARDEŞLİK GÜÇLÜ ADIMLARLA DEVAM ETMELİ”
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Şevki Taş, “Kalifiye eleman yetiştirmenin ne kadar güç ve zaman aldığı da bilinen bir durumdur. Kamu kurumlarında kar elde etmenin yanında kamu yararı da öncelikler arasında olmalı. Bu nedenle erken yaşta emeklilik yanlışlığından bir an önce dönülmesi, TP ile Batman arasındaki kardeşliğin kaldığı yerden daha güçlü adımlarla devam etmesini istiyoruz” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

 

Editör: TE Bilişim