* TPIC'in yeni yapılanmasıyla birlikte kurumda şeffaf bir hizmet beklediklerini ifade eden Petrol-İş Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Tekik: “Eleman alımları nedense gizli tutuluyor. Kalifiye eleman konusunda TPIC’e önerimiz oldu ama halen bu alımlar kapalı kutu” dedi.

ELEMAN ALIMINDA BELİRSİZLİK
Petrol-İş Sendikası Örgütlenme Genel Sekreteri Mustafa Tekik, yeni yapılanma içindeki TPIC'in eleman alımlarında şeffaf olması gerektiğini söyledi. TPIC'in eleman alımlarındaki belirsizliğin devam ettiğini ifade eden Tekik: “TPIC’in eleman alımına Batman'ın da aralarında bulunduğu birçok il’den binlerce işsiz başvurmuştu. Sadece Batman’da 20 bini aşkın işsiz gencin müracaatta bulunduğu bu eleman alımında belirsizliğin bir an önce ortadan kalkmasını bekliyoruz” diye konuştu.

“TPIC’İN MAĞDURLARI VAR”
Daha önce TPIC'te mağdur edilen tecrübeli sondaj işçilerine önceliğin verilmesini de beklediklerini belirten Tekik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Petrolcülüğün ağır bir iş olduğun söylüyoruz. İşe alımlarda önceliğin de tecrübeli TPIC elemanlarına verilmesi konusunda öneride bulunduk. Hala mağdur durumda olan petrol emekçileri var. TPIC'te elemanların ne şekilde aldığını da bilmiyoruz. En azından eleman alımlarıyla ilgili kamuoyuna bilgi verilmesinden yanayız. TPIC'in alımlarda işsizliğin en yoğun olduğu Batman'daki işsizlere öncelik verilmesinden yanayız.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim