**Sondaj kulelerini TP’den devralan TPIC, son günlerde aldığı 200’ü aşkın işçiyi, petrol ve doğalgaz sahalarında görevlendiriyor. Petrol-İş Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Tekik, eleman alımlarına karşı olmadıklarını belirterek: “Alımlarda öncelik Batman’dan ve eski petrolcülerden olmasını istiyoruz” dedi.

200 KİŞİ SAHALARA GÖNDERİLİYOR
Bölgede en büyük sondaj sahasını Batman’da açmayı planlayan TPIC, eleman alımlarının bir bölümünü tamamladı. Batman bölgesinde petrol ve doğalgaz arama çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlanması beklenilen TPIC, Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü’nden devraldığı sondaj kulelerinden 3’ünü tespit ettiği yeni sahalara yönlendirmenin hazırlığında.

TPIC, BATMAN’DA KONUÇLANDI
Türkiye Petrolleri’nden ayrı bölgenin birçok ilinde petrol arama çalışmalarını sürdürecek olan TPIC, Batman sahasına aldığı 200’ü aşkın elemanı, sondaj ve doğalgaz sahalarında görevlendirmeye başladı. Personelin konaklaması için kentteki bazı otellerle de anlaşma yapan TPIC Batman Ofisi’nin bölgede Batman, Diyarbakır, Hakkari, Siirt ve diğer illerde Mayıs ayından itibaren petrol aramalarına hız vereceği belirtildi.

20 BİN İŞSİZ BAŞVURMUŞTU
Yaklaşık 8 ay süren ve ucu açık TPIC’in eleman alımı için Batman’dan 20 bini aşkın işsiz müracaatta bulunmuştu. Batman dışından çevre illerden de yüzlerce işsizin başvuruda bulunduğu TPIC’in eleman alımlarının devam edip etmeyeceğini merak ettiklerini belirten bazı işsizler: “Batman’dan 500 civarında elemanın alınacağı açıklanmıştı. Ancak şu ana dek alınan elemanlara dek yenilerinin alınıp alınmayacağı konusunda bilgi yok. Kamuoyunun bu konuda bilgilendirilmesini istiyoruz” dediler. Öte yandan Petrol-İş Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Tekik ise daha önce TPIC’te çalışan ve kazandıkları mahkeme sonucu henüz işlerine iade edilmeyen petrol emekçilerinin de alınmasını beklediklerini ifade ederek: “Eleman alımına karşı değiliz ama işsizliğin fazla olduğu Batman’da eski emekçiler ile Batmanlı işsizlere öncelik verilmesinden yanayız” dedi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim