** Petrol-İş Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Tekik, TP’deki taşeron işçilerin sorunlarına dikkat çekti ve ekledi: “Batman’da 900 taşeron işçisi var. Bu emekçiler haklı olarak kadro bekliyor.”

“TAŞERON İŞÇİLERİ UNUTULMASIN”
Petrol-İş Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Tekik, Türkiye Petrolleri’nin genelinde 3 Bin taşeron petrol emekçisinin çalıştığını ifade etti. TP Batman Bölge Müdürlüğü’nde ise 900 civarında taşeron işçisinin bulunduğuna işaret eden Tekik: “Petrol-İş ve Türk İş olarak bu taşeron emekçilerimizin kadroya alınması ve bu kapsamda değerlendirilmeleri için tüm siyasi çevreler nezdinde yoğun çaba yürüttük ve hala arayışlarımız sürüyor. Ancak hükümetin KİT’leri bu kapsam dışında tutması yıllardır büyük fedakarlıklarla TP’de üretime katkı veren bu emekçi kardeşlerimizde tarif edilemez hayal kırıklığı ve motivasyon bozukluğu yaratmıştır” diye konuştu.

“SORUNLARIN TAKİPÇİSİYİZ”
Taşeron işçilerinin yanı sıra mevsimlik ve TPIC’te mağdur edilen işçilerin de sorunlarının çözümü konusunda üzerlerine düşeni yaptıklarını kaydeden Tekik: “Bu emekçiler için verilen sözler her dönem unutuluyor. Seçim öncesinde mutlaka bu çalışanların taleplerine kulak verilmelidir. Yılda ortalama 5 ay 29 gün çalışan emekçilerimizin de 20-25 yıl çalışma hizmetleri var. Her platformda bu emekçilerin çalışma sürelerinin 10 aya çıkarılmasını istiyoruz. Seçim arifesinde tüm siyasi partilerden ve özellikle milletvekili adaylarından KİT’lerdeki emekçiler ile TP’deki taşeron emekçilerinin kadro almaları konusunda üzerlerine düşeni yapmalarını istiyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim