İKİ ÜNİTE ANKARA’YA BAĞLANABİLİR

Toplam 2400 petrol emekçisinin çalıştığı TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde özelleştirme çalışmaları sessiz ve derinden gidiyor. Bir süre önce Bölge Müdürlüğü bünyesindeki sondaj, kuyu tamamlama, yol ekibi ile ağır nakliyat birimlerinin Genel Müdürlüğe bağlamaya yönelik çalışmaları durdurduklarını ifade eden Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik: “Bu ünitelerden ikisinin kapatılmasının önüne geçtik. Şimdi de yol ekibi ile ağır nakliyat ünitelerinin Genel Müdürlüğe bağlanma durumu var. Fakat başlattığımız eylemlerle üniteleri, Batman’da bırakmaya çalışacağız” dedi.

2018’DE ÖZELLEŞTİRİLECEK

TPAO’nun 2018’de özelleştirmeye yönelik çalışmalarının farkında da olduklarını belirten Tekik, şöyle devam etti: “Batman’ın lokomotifi olan TPAO’yu kapattırmamaya direniyoruz. Kamuoyu, STK temsilcileri ve tüm siyasi partilerden destek bekliyoruz. Bölgedeki siyasetçileri de bu mücadelede Petrol-İş’i yalnız bırakmamasını istiyoruz. Ayrıca TPAO’da kök ücretlerinin düzeltilmesi konusunda da görüşmelerimiz sürüyor.”

YEDİ EMİN İŞÇİLER, BEKÇİ OLSUN”

5 ila 25 yıl arasında TPAO Batman Bölge Müdürlüğü bünyesinde ‘Yedi Emin’ eleman olarak çalıştırılan 200-300 işçinin de bulunduğuna dikkat çeken Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Tekik: “Bu kadrodaki çalışanların petrol sahalarındaki işçilerin yanında bekçi olarak çalışmasını istiyoruz. 5 ila 25 yıl arasında çalışan bu emekçiler bekçi kadro statüsüne alınmalı” dedi.

*************

Petrol-İş, yardımda can simidi

Petrol-İş Sendikası Batman Şubesi, Kobani ile Batman’a sığınan Ezidilere yardımları unutmadı. Geçen yıl iki kamyon gıdayı Kamışlı’ya ulaştırdıklarını belirten Petrol-İş Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik: “Geçen hafta da yine üyelerimizle birlikte başlattığımız kampanyada topladığımız acil erzak ağırlıklı bir tırı Suruç’a ulaştırdık. Ayrıca önümüzdeki günlerde yine sendika üyelerimiz 12 gün sürecek bir kampanya ile bir kamyon daha malzemeyi hem Kobani’ye hem de Ezidilere ulaştıracak” dedi.

Editör: TE Bilişim