**İtfaiye teşkilatının Belediye’ye devredilmesiyle petrol sahalarındaki olası yangın vakalarında sorun yaşanabileceğini belirten Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz; “Bazı ünitelerin küçültülmesinden kaygılıyız” dedi.
İTAFİYE TEŞKİLATI BELEDİYE’YE
TP Batman Bölge Müdürlüğü itfaiye teşkilatının araç ve gereçleriyle birlikte Belediye’ye verilmesi Petrol-İş Sendikasında tartışmaya yol açtı. Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğü’nde bazı ünitelerinin küçüldüğüne işaret eden Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz; “İtfaiye teşkilatının Belediye’ye devredilmesi 25 kişilik istihdam alanını ortadan kaldıracak. TP’ye ait petrol sahalarındaki yangın vakalarının önlenmesinde itfaiye teşkilatının rolü büyüktü. Önümüzdeki süreçte TP’ye ait petrol sahalarındaki olası yangın vakalarına Belediye itfaiyesinin müdahalesi yeterli olmayacaktır” diye konuştu.
SONDAJ-KUYU TAMAMLAMA TPİC’E Mİ?
TP Genel Müdürlüğü’nün Sondaj ve Kuyu Tamamlama ünitelerinin ekipmanlarıyla birlikte TPİC’e devrettiği şeklindeki duyumları da aldıklarını belirten Şube Başkanı Kaygusuz, şöyle devam etti; “Henüz kesinleşmiş bir durum yok ama Sondaj ve Kuyu Tamamlama ünitelerinin ekipmanlarıyla birlikte TPİC’e devredildiği şeklinde haber aldık. Yol-İş atölyesinde de makineler kaldırıldı. Ağır nakliyat da daha önceden özelleştirilmişti.  Türkiye Petrollerinin küçültülmemesinin gerektiğini söylüyoruz. Batman, Türkiye Petrolleri’nin olmazsa olmazıdır. Küçülme politikasına karşıyız.” (Haber Merkezi)

 

Editör: TE Bilişim