**Köy ve topraklarına kavuşmak için 3 yıldır Batman’da davaları süren Kuşçukuru (Kelhok) köylülerinden Salih Baran, C. Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

**Adlarına kayıtlı tapulu arazilerinin başkaları tarafından sürüldüğünü belirten Baran; “Tapuda adımıza kayıtlı olan araziler maalesef bizden habersiz sürülüp ekiliyor. Topraklarımız işgal altında. Yetkili merciileri göreve davet ediyoruz” dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Davalık olan Batman’ın Beşiri ilçesinin Kuşçukuru (Kelhok) köyünde adlarına kayıtlı olan tapulu arazilerinin sürüldüğünü belirten Ezidilerden Salih Baran, Batman Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. 3 Yıldır Batman Mahkemelerinde süren davanın büyük bölümünün sonuçlandığını belirten Baran; “Tapuları adımıza kayıtlı olan parseller mahkeme tarafından da bize verildi. Haklılığımız bir kez daha belgelendi. Ancak mahkeme kararına rağmen topraklarımızın sürülmesi düşündürücüdür. Kuşçukuru köyünde evlerimiz işgal altında. Topraklarımızı sürenlerden şikayetçiyiz. Bu haksızlığın ortadan kalkması için suç duyurusunda bulunduk” diye konuştu.

“KÖY BOŞALTILIRSA DÖNECEĞİZ”

30 Yılı aşkındır Almanya’da yaşamlarını sürdürdüklerini belirten Kuşçukurlu Baran, sözlerini şöyle sürdürdü; “Köyümüzde başkaları oturduğu için dönemiyoruz. Bize ait olan arazilerimizi de süremiyoruz. Ekin döneminde arazilerimiz başkaları tarafından sürülüyor. Arazi ve köyümüzü işgal edenler kendi mallarıymış gibi yıllardır köyümüzü terk etmiyor. Biz hukuka güveniyoruz. Azınlık olduğumuz için maalesef hep haksızlığa uğradık. Köyün sahipleri olarak yıllardır yurt dışındayız. Artık köyümüze dönmenin zamanı geldi. Bize yapılan bu haksızlığa ilgili merciilerin ‘dur’ demesini istiyoruz. Geçici de olsa Kuşçukuru köyünde bir Jandarma karakolunun kurulmasından yanayız.”

Editör: TE Bilişim