**Mükerrer toprak tahlilinde 500 bin TL’lik paranın kayıp olduğunu belirten Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş; “Geçen yıl yapılan toprak tahlilinde henüz bilmediğimiz kişi ya da kişiler tarafından Batman genelinde mükerrer toprak tahlili yapılmış. 500 bin TL’lik bir yolsuzluğun ortaya çıkarılması için yetkili mercileri göreve davet ediyoruz” dedi.

“ÇİFTÇİNİN SUÇU YOK”
Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığının ortaya çıkardığı mükerrer toprak tahlili yolsuzluğu üzerine açıklama yapan Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, olayın aydınlanması için yetkili mercilerin harekete geçmesini istedi. 2015-2016 yıllarına ait toprak tahlillerinde mükerrer ödemelerin tespit edilmesi üzerine harekete geçen Ziraat Odası Başkanı Aydiş; “Dönüm başına 11 TL olarak alınması gereken tahlil bedellerinde yolsuzluk olayının ortaya çıkması en çok çiftçiyi üzmüştür. Çünkü mağdur olan çiftçidir” diye konuştu.

“OLAY AYDINLANSIN”
Oda yönetim kurulu üyesi Deniz Demir ile birlikte açıklama yapan Başkan Aydiş, olayın bir an önce aydınlanmasını istediklerini ifade etti. Aydiş şöyle konuştu; “Bu olayın ivedilikle aydınlanmasını istiyoruz ve suçluların mutlaka cezalandırılmasını talep ediyoruz. Kimsenin Batman çiftçisi üzerinde bu oyunları oynamasına müsaade etmeyeceğiz. Batman çiftçisinin daha fazla mağdur olmasına izin vermeyeceğiz. Yetkili mercilerden tek isteğimiz olayın aydınlanması ve çiftçinin hakkettiği paranın bir an önce ödenmesidir.”

Editör: TE Bilişim