* Binatlı ve Çevrimova köyleri arasındaki 21 dönümlük alana fıstık, ceviz ve diğer sebze-meyve fideleri eken Faris Ege, sulama kanalının toprağının içinden geçtiğini belirterek, "6 Yıldır toprağıma su veremiyorum. Tarlamdaki fideler susuzluktan kuruyor. Kaçak yüzünden kanala su verilemiyor" diyor.

"SUSUZLUK EKİMİ ETKİLİYOR"

Batman'a yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki Çevrimova ve Binatlı köyleri arasındaki 21 dönümlük alana fıstık, ceviz, sebze ve meyve fideleri eken Faris Ege, DSİ'nin sulama kanalı yüzünden ürün alamadığını söyledi. Ektiği fidelerin büyük bölümünün kuruduğunu ifade eden Ege, "DSİ sulama kanalı toprağımı ikiye böldü. Yıllar öncesinde toprağımın içinden su geçecek diye umutlanmıştım ama maalesef 6 yıldır susuzluk içinde kıvranıyoruz. Ektiğim palamut, fıstık, ceviz ve diğer sebze ve meyve fideleri tamamen kurudu. DSİ sulama kanalında kaçak var diye su verilmeyince olan toprağıma oldu. Bu yıl 21 dönümlük toprağımda hasarım büyük. Zararımı kim karşılayacak" dedi.

"ATIK ASFALT TOPRAKTA VERİMİ DÜŞÜRDÜ"

Ege, sözlerini şöyle sürdürdü; "Ne DSİ, ne de Sulama Birliği'nden sulamayla ilgili sonuç alamadık. Her başvurduğumuzda kanalda arıza giderilecek diye bize vaad verdiler ama maalesef toprağımız bir damla suya hasret. Sulama kanalının dibinde Belediye geçen yıl atık asfalttan yolu yaptı ama o yoldan çevreye saçılan toz ve asfalt atıkları topraktaki verimi düşürdü. Bir dönemler en verimli toprağa sahip Çevrimova ve Binatlı arasındaki arazilerin bir bölümü sulanmıyor. Sulama olmayınca da verimde büyük düşüş yaşanıyor. Batman ovasında yeterli su yok. DSİ yetkililerini göreve davet ediyoruz. Yıllar önce yapılan bu kanala ne zaman su verilecek? Bir kilometre ötedeki yerleşim birimleri sudan yararlanıyor. Bizim günahımız ne?" (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim