*Halkın Demokrasi Partisi Batman Milletvekili aday adaylığına başvuran 30 kişi arasında yer alan Avrupa Parlamentosu eski Milletvekili Feleknas Uca: “Toprağımda aktif siyaset yapmaya geldim. Nerede yer verilirse çalışmaya hazırım” dedi.

 

“BATMAN’DAN AVRUPA’YA GÖÇTÜK”

HDP Batman Milletvekili aday adaylığı müracaatını yapan Avrupa Parlamentosu eski Milletvekili Feleknas Uca, yıllar önce göç ettikleri Batman’da aktif siyaset için görev almaya hazır olduğunu ifade etti. Türkiye’de siyaset yapmak istediğini belirten Feleknas Uca, “Batman’dan yıllar önce Avrupa’ya göç etmek zorunda kalmıştık. Avrupa’da yıllarca siyasi çalışmalarda bulundum. Avrupa Parlamentosunda Kürt siyasi harekâtı için de mücadele sürdürdüm” diye konuştu.


 

“BARIŞ SÜRECİ SÜRÜYOR”

Milletvekili aday adaylığını HDP Batman Seçim Komisyonu’na yapan Uca, barış sürecinin sürdüğüne de dikkat çekerek şöyle devam etti: “Yıllar önce Avrupa’ya gidenler o dönemde bazı zorluklar ile sistemin baskısı yüzünden göç etmek zorunda kalmışlardı. Biz de göç edenler arasındaydık. Barış süreci için Batman halkı ile tüm Kürdistan Demokrat halkları ile mücadelemizi sürdürmek için Milletvekilliği aday adaylığına başvurdum. Tüm halkların istediği Türkiye’de barış, huzur, demokratik ve eşitlik içinde insan haklarına saygı içinde yaşamasını istiyorum. Savaşa karşı ezilen kadınların yanında olmak için buradayız ve başvurumuzu yaptık. Tüm adayları selamlıyorum, aramızda hiç bir farkımız yok.”

Editör: TE Bilişim