*Bölgede seçim çalışmalarına Batman’dan başlayan Cumhurbaşkanı adayı ve HDP lideri Demirtaş; “Mevzu üç adaydan kimin orada oturacağı mevzusu değil. Mevzu, Türkiye bundan sonra Suriye, Irak gibi mezhep çatışmasına teslim olup inleyecek mi, yoksa emekçiden, ezilenden yana bir sisteme doğru mu gidilecek?” dedi.

 

 

BATMAN’DA MESAJ VERDİ
STK temsilcileri, meslek odaları ve kanaat önderlerine yönelik Batman’da mesaj veren Cumhurbaşkanı adayı ve HDP lideri Selahattin Demirtaş, bölgedeki seçim çalışmalarına start verdi. Beyaz Şato salonundaki programa Batman’ın yanı sıra Diyarbakır ve Mardin’den gelen STK temsilcileri de katıldı. Mardin Deyrulzafaran Manastırı Metropoliti Saliba Özmen de Demirtaş’ı dinleyenler arasında yer aldı. Konuşmasına Filistin, Rojava ve Kobani’deki saldırıları kınayarak başlayan Demirtaş, Erdoğan’a canlı yayın teklifini tekrarlayarak; “İki saat benimle canlı yayına çık. Gazeteciler soru sorsun, cevaplayalım, halk dinlesin. Ondan sonra miting yapmayacağım söz veriyorum” dedi.

 

YENİ YAŞAM ÇAĞRISINI AÇIKLADI

Halkların ve değişimin adayı Demirtaş, ‘Yeni Yaşam Çağrısı'nı da açıkladı. Demirtaş’ın konuşmasında öne çıkan mesajlar şöyle: “Toplumun çok kültürlü, çok dilli, çok inançlı yapısına uygun bir biçimde yeni bir toplumsal sözleşme çağrısı yapıyoruz. 'İleri demokrasi' mi diyorsunuz? O halde kardeşlerini sayarken sadece sana yakın Müslümanları, sana oy vermiş kesimleri saymayacaksın. 'Laz kardeşim, Çerkez kardeşim' derken 'Ermeni kardeşim, Süryani kardeşim, Alevi kardeşim' diyemiyorsan olmaz. 'İleri demokrasi' diyorsan bizim radikal demokrasi ilkelerimizin altına imza atman lazım.” Ceylanpınar'da öldürülen iki askerin ailesine başsağlığı dileklerinde bulunan Demirtaş: “Genelkurmay Başkanlığı'nın olay daha aydınlanmadan, PYD ilgilerinin olmadığını söylerken 'PYD yaptı' demesi düşündürücüdür” dedi.

 

“SADECE CUMHURBAŞKANI SEÇMİYORUZ”

Batmanlıların oy verirken iyi düşünmeleri gerektiğini de belirten Demirtaş, şöyle devam etti: “Bu seçim siyasi partilere oy verme seçimi değil. Önümüzdeki yüzyılda bu topraklarda nasıl yaşayacağız, onun seçimidir. Batman sadece bir Cumhurbaşkanı seçmiyor. Önümüzdeki yüzyılın Batman’ını belirliyor. Oy verirken tarihi bir seçim yaptığınızı unutmayın. Tarihi bir dönemde tarihi bir kararın altına imza atıyorsunuz.”

 

Editör: TE Bilişim