* Batman’ın yeni imar alanındaki Akça (Tılmız) köyündeki toplulaştırma çalışmaları kapsamında tapularına kavuşan köylülerin yüzü gülüyor.

SIRA İMAR ÇALIŞMALARINDA

Batman’a en yakın köy konumundaki Akça (Tılmız) köyündeki toplulaştırma çalışmalarının tamamlanması, köy sakinlerini yıllar sonra tapuyla buluşturdu. Toprak reformu kapsamında toplulaştırma çalışmalarının bitmesi, köyde bayram havası estirdi. Yıllar sonra tapularına kavuşan Akça köyü sakinleri, şimdi de gözlerini imar çalışmalarına çevirdi.

İMAR 3-4 AYDA TAMAMLANACAK

Batman-Hasankeyf karayolu çevresindeki Binatlı köyüne kadar 250’şer metre genişliğin imar alanına alındığı Akça (Tılmız) köyü ve çevresi artık yeni inşaat sektörünün gözdesi haline geldi. 18. Madde imar çalışmalarının da bitmesini dört gözle beklediklerini söyleyen Akça köy sakinleri, şöyle konuştular: “Uzun süredir toplulaştırma çalışmalarının tamamlanmasının beklentisi içindeydik. Toprak reformundan tapularımıza kavuştuk. Şimdi de imar çalışmalarının tamamlanmasını bekliyoruz. 3-4 ay içinde imar çalışmalarının bitmesini bekliyoruz.” (Haber merkezi)

Editör: TE Bilişim