*Batman Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında 6 haftadır süren ve 418 kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

EŞBAŞKAN ADAYLARI DA TÖRENDEYDİ

Batman Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında 1.5 ay süren ve 418 kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş sözleşmesi görüşmeleri ön görülen maaş zammı konusunda taraflar anlaşmaya vardı. Belediye meclis salonunda yapılan ve Belediye Eşbaşkan adayları Sabri Özdemir ile Gülistan Akel’in de hazır bulunduğu imza töreninde Başkanvekili Serhat Temel ile Genel İş Batman Şube Başkanı Murat Akın, 418 kadrolu işçinin maaşlarında yüzde 13.47 oranlık artışı öngören sözleşmeye imza attı.

İŞÇİYE %13,47 ZAM

Sözleşmeye göre en düşük yevmiye olan 87,14 lira, yapılan zam artışı ile 97,16 lira (bu durumdaki işçinin alacağı net maaş 2 bin 524,34; 96,30 olan yevmiye 111, 45 lira (bu durumdaki işçinin alacağı net maaş 2 bin 818,68); 103,56 olan yevmiye 120,24 lira (bu durumdaki işçinin alacağı net maaş ise 2 bin 999,73 lira) oldu. 18 yıllık teknik bir personelin 130,50 lira olan yevmiyesi 147,15 lira, net maaşı ise 3 bin 554 lira olarak tespit edildi. Böylece 418 işçi personelini kapsayan Toplu İş sözleşmesi ile ilk yıl yüzde 9 ve ikinci yıl için yüzde 9 oranında zam artışı yapıldı. Sözleşmeye göre kıdem zammı ve sosyal haklar dahil olmak üzere toplamda yapılan zam artış oranı yüzde 13,47 olarak gerçekleşirken, yapılan zam artışı ile Belediye’ye 418 işçinin aylık net maliyet artışı ise 236 bin, 133 lira oldu.


ARTIŞ EMEĞE SAYGININ SONUCUDUR”

İmza töreninde konuşan Başkanvekili Temel, “Toplu iş görüşmelerinde işçi ve emekçinin haklarını koruyarak, mevcut içinde bulundukları yaşam şartlarını da göz önünde bulundurarak elimizden geldiğince, bütçemizi de sonuna kadar zorlayarak en iyi ücret zammını belirlemeye çalıştık. Görüşmeler kolay geçmedi. Zorlu, çetin bir süreç oldu. Ama nihayetinde hem sendikamız hem biz bir rakamda anlaştık. Bu rakam yapacağımız toplu iş sözleşmesi iki yılı kapsamakta. Yapılan artış azımsanacak bir artış değildir. Bu artış bizim ve bağlı olduğumuz siyasi geleneğin emeğe gösterdiği saygının, sorumlu davranışın ortaya çıkardığı bir sonuçtur” dedi. Görüşmelerin zorlu geçtiğini belirten Genel İş Sendikası Batman Şube Başkanı Murat Akın da, “Yönetime 5 yıllık süreçte verdikleri emek için teşekkür ediyorum. Yine beraber olacağız diyoruz ve hep beraber hizmetlerimizle, çalışmalarımızla devam edeceğiz” diye konuştu. Konuşmalardan sonra Başkanvekili Temel ile Akın iki yılı kapsayan sözleşmeyi imzaladı.

Editör: TE Bilişim