** Sıcak havalarla birlikte şehir merkezine kadar inen bir tilki, Gültepe mahallesinde kümese dadandı. Bir gecede 20’yi aşkın tavuk, hindi ve ördeğin telef olduğunu fark eden mahalle sakinleri nöbet tuttu. Tilki, kümese tekrar girdiği sırada yakalandı. Mahalle sakinleri, yakaladıkları tilkiye zarar vermeden Doğa-Koruma Şubesi’ne teslim etti.

KURNAZ TİLKİ YAKALANDI
Gölgede 45 derece sıcaklığın yaşandığı Batman’da, Gültepe mahallesinde bir kümese dadanan tilki, 20’yi kümes hayvanını telef edince mahallelli ayağa kalktı. Semt sakinlerinden Aziz Acet ve Osman Öztürk, Tekstilkent caddesindeki kümese dadanan tilkinin bir gecede 20’yi aşkın tavuk, hindi ve ördeği telef ettiğini belirterek, gece boyunca nöbet tutmaya başladıklarını söylediler.



TİLKİ İÇİN NÖBET TUTTULAR
Çevredeki mısır tarlalarından gelerek, kümese dadanan tilkiyi yakalamak için gece nöbet tuttuklarını da ifade eden Aziz Acet ve Osman Öztürk: “Kümese kimin girdiğini bulmak için nöbet tuttuk. Sabaha karşı kümese gireceği sırada tilkiyi lavaboya sıkıştırarak yakaladık. O kümes hayvanlarımıza zarar verdi ama biz nesli tükenmeye yüz tutan tilkiye yem ve su verdik. Daha sonra Orman ve Su İşleri Müdürlüğü bünyesindeki Doğa-Koruma Şubesine teslim ettik” dediler.

Editör: TE Bilişim