** 6 Yılı aşkındır 11 tekstil firmasının 2 Bin kişiye istihdam sağladığı Tekel’in hangar ve gayrimenkullerinin satışında önceliğin tekstilcilere tanınmasını isteyen Tekstilciler Derneği Başkanı Sabahattin Solmaz: “Tesislerin satışında öncelik, 11 firmaya verilmeli” dedi.

“ÖNCELİK İSTİYORUZ”
6 Yıldır yerleştikleri Tekel’in hangar ve binalarında yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlayan 11 firma, Özelleştirme İdaresi’nin gayrimenkul satışında öncelik istiyor. Özelleştirme İdaresi’nin 29 Eylül 2015 tarihinde Ankara’da yapacağı ihaleye hazırlandıklarını belirten Batman Tekstilciler Derneği Başkanı Sabahattin Solmaz: “Bu tesisleri ücretsiz istemiyoruz. Hakkı neyse almak istiyoruz. Tesisleri incelemeye gelen Özelleştirme İdaresi heyetine de taleplerimizi söyledik. 6 Yıldır 2 Bin kişiye istihdam imkanı sağlayan 11 tekstil firmasına satışta önceliğin tanınmasını istiyoruz” dedi.

“BİNALARI ONARDIK”
Özelleştirilen Tekel’in geride kalan ve viraneye dönüşen binaları kendi imkanlarıyla onardıklarını ifade eden Başkan Solmaz, şöyle devam etti: “Batman Valiliği, Organize Sanayi Bölgesinde bazı tekstil firmalarına ücretsiz arsa imkanı tanıdı. Yatırımcıların buraya gelmesinden rahatsız değiliz. Yatırımcıyı destekliyoruz. Ancak zamanında Özel İdare ve Özelleştirme İdaresi’ne kira bedellerini ödüyoruz. Binaların onarımı için elde-avuçta ne varsa tesislerin tadilatına verdik. Şimdi de satışa çıkarılan bu tesislerin mevcut firma sahiplerine satışının yapılmasını talep ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim