** Vali Ahmet Deniz, Amatör futbol kulüp yöneticileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Sorun ve talepleri dinleyen Vali Deniz: “Batman artık dışarıda da iyi anılıyor. Tohumunu attığımız eğitim ve spordaki projeler kımıldanmaya başladı” dedi. 

“DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK”
Vali Ahmet Deniz, kentteki 27 amatör futbol başkanlarına malzeme dağıtımından önce TP Kristal Park’ta, kahvaltıda bir araya geldi. Programa Belediye Başkan Yardımcısı H. Murat Şahin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren, bazı kurum müdürleri ve amatör futbol kulüplerinin temsilcileri katıldı. Kahvaltıda konuşan Vali Deniz: “Göreve başladığımızdan bu yana aynı şeyi söylüyoruz; huzur olunca her şey olur. Çok şükür ki hem güvenlik güçlerimizin gece-gündüz çalışması hem halkımızın duyarlılığı, ülkemizin birlik ve beraberliğine sahip çıkması şehrimizi olumlu yönden etkiliyor. Biz istiyoruz ki çocuklarımız hem iyi eğitim alsın hem de destek olduğumuz alt yapısını hazırladığımız spor da da başarılı olsun. Belediyemizin ve üniversitemizin de spora katkıları, hep artıdır” dedi.

“SPORUN HİÇBİR YERİNDE
KÜFÜR OLMASIN”
Amatör spor takımlarında yöneticiliğin zor olduğunu da kaydeden Vali Deniz, şöyle devam etti; “Sizlerin desteği çok önemli. Biz sadece Petrolspor ve Belediyespor’un maçlarında küfür olmasın demiyoruz. Amatör hiçbir takımımızda sıkıntı olsun istemiyoruz.  Hem sizlerin hem de sporcularımızın desteğine ihtiyacımız var. Çünkü sporcuların saha içerisinde en ufak bir yanlışı türbinlere yansıyor. Söz verdiğimiz gibi Belediyemizle birlikte imkanlarımız olduğu sürece desteklerimiz devam edecek. Sezonun sıkıntısız geçmesini temenni ediyorum.  Altyapı tesislerine ağırlık vereceğiz. Şuan bizim ‘okul bahçeleri spor alanı olsun’ diye bir projemiz var.  Mini spor salonları yapmak düşüncemiz var. 14 Mini spor salonu açtık. 10 projemiz daha var. Belediyemizle beraber ‘futbol akademisi’ adı altında 5-6 sahanın olduğu, sosyal tesislerin olduğu bir tesis düşünüyoruz. Birkaç şehrimizi gezip fikir aldık. Kalıcı bir şey olsun istiyoruz. Havaalanı civarında güzel bir yerimiz var. İnşallah bu projeye başlayacağız.”

 “PROJELERİMİZ KIMILDAMAYA BAŞLADI”
Eğitimde ve sporda sistemli çalışmanın önemine de değinen Vali Ahmet Deniz: “Sistem olmazsa yani uzun vadeli düşünmediğimiz zaman çuvallarız.  Biz bundan yola çıkarak temeli sağlam atacağız. Batman potansiyeli olan, değişen, gelişen ve genç bir nüfusu olan bir şehir. Önümüze bu yüzden hep umutla bakıyoruz. Sadece biz değil, dışarıdan görünüşü de artık güzel. Sporla ilgili yapılan çalışmalara destek veren siz başkanlarımız ve basınımıza çok teşekkür ediyorum. Bizim tüm gayemiz eğitim de çıtayı yükseltmek. Bu tür şeyler hemen olacak şeyler değil. Biz tohum atıyoruz. Kımıldamalar başladı zaten. 7-8 yıl sonra verim alacağız. Türkiye’de söz sahibi olan, elit bir oylama ile Batman taraftarı sayesinde fair-play ödülü aldık. Bu nedenle herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim