TERÖR SALDIRISI KINANDI

Batmanlılar, Gaziantep'teki vahşet ve bölge illerindeki terör saldırılarına tepki gösterdi. “Em Kurdin, Em Tirk’in, Em Tev bırane akgençlik”, “Ezan dinmeyecek, bayrak inmeyecek, bu vatan bölünmeyecek” yazılı Türkçe-Kürtçe döviz ve bayrakla Batman Park AVM önünde toplanan kalabalık kitleye bazı il yöneticileri de eşlik etti. Bazı siyasi parti il başkanları, STK ve Oda temsilcileri de bayrakla yürüdü. Yüzlerce kişinin akın ettiği Batman Park önünden Atatürk parkına kadar yürüyen Batmanlılar, daha sonra Valilik kavşağında kitlesel basın açıklamasıyla terörü lanetledi. Güzergah, yürüyüş süresince trafiğe kapatıldı. Park halindeki araçlar çekildi. Sıkı güvenlik önlemleri alındı.


VALİLİK KAVŞAĞINDA AÇIKLAMA

 50 STK ve siyasi parti temsilcisi adına Şefik Sevim, kitlesel basın açıklamasını okudu. Son günlerde sivil yerleşim alanlarında peş peşe yapılan menfur saldırıların hangi amaca hizmet ettiğinin kimse tarafından sorgulanmadığını belirten Sevim; "Çocuk, kadın, veya yaşlı kimseyi ayırt etmeden bomba yüklü araçlarla yapılan bu tür alçakça eylemlerin savunabilir ve izah edilebilir bir tarafının olmadığını artık başta Kürtler görmektedir. Daha dün Diyarbakır'a bağlı Dürümlü köyünde tonlarca patlayıcının infilak ettirilmesiyle vahşice katledilen ve cesetlerinden geriye kalan bir kaç kilo etin torbalarda toplandığı köylüler için ortak ve güçlü bir iradeyle ses çıkarılabilmiş olunsaydı, bugün yaşanan katliamlara cüret edilemezdi" dedi.



"BU FOTOĞRAFI HAK ETMİYORUZ"

Sevim, açıklamasının son bölümünde sözlerini şöyle sürdürdü; "Zulüm kimden gelirse gelsin, adil bir şekilde tüm haksızlıklara çifte standartsız ses çıkaracak sivil toplum kuruluşları sahasında güçlü bir mekanizma getirilmiş olsaydı, halka bu acılar bu kadar kolay yaşatılamayacaktı.İslam'ın yakınlaşmayı, sulhu esas alan bunca şiarlarını, değerlerini solduğumuz, ritüellerini yaşadığımız bu coğrafyada biz bu fotoğrafı hak etmiyoruz. Bu katliamlarda hayatını kaybeden herkese Allah'tan mağfiret, yaralılara acil şifalar dilerken, menfur saldırıların son bulması dileğiyle bu toprakları işgale elverişli hale getirmek için el ele vermiş olan tüm katilleri lanetliyoruz."

Editör: TE Bilişim