**AK Parti Batman Milletvekili aday adayları tanıtım toplantısında Obama-Putin ile aracısız-tercümansız görüşebileceğini, özelleştirilen Tüpraş Batman Rafinerisini yeniden onaracaklarını, Milletvekili yemini edenler, şiir-nutuklarla delegelerden destek istedi. 


“OBAMA-PUTİN’LE ARACISIZ GÖRÜŞME”
51 Milletvekili aday adayından 42’sinin kendisini ve projesini tanıttığı ‘5’er dakikalık’ tanıtım programında ilginç vaatler delegeleri bile hayretler içinde bıraktı. AK Partili Belediye Meclis üyesi Baki Polat’ın başkanlığını yaptığı Divan’ın 5’er dakika süre tanıdığı aday adayları arasında şiir okuyan, dua eden ve nutuk atan adaylardan biri de Milletvekili yemini içti. Batman Milletvekili aday adaylarından Abdulhakim Kangül ise Milletvekili seçildiği taktirde Obama ve Putin’le aracısız ve tercümansız görüşeceğini ifade ederek; “Beş dil biliyorum. Sadece Obama-Putin değil, Avrupa’daki liderlerle de rahatlıkla görüşebileceğim” dedi.


VAAT YAĞMURU…
AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar’ın konuşmasının ardından söz alan Milletvekili aday adayları, ilginç vaatlerini sürdürdü. Yaklaşık 3.5 saat süreyle delegelerden oy isteyen Milletvekili aday adaylarının sürelerinin aşmaması için Divan Başkanı Baki Polat, uyarıda bulundu. Kültür merkezi konferans salonunda konuşan aday adayları şöyle; “Abdulkadir Demir, Adile Gürbüz, Barış Tarhan, Cihan Baran, Nuri Kaya, Selçuk Güngördü, Sevda Direk, Hüseyin Demirhan, Emine Tuncer, Abdulkerim Epaydın, Ziver Hamitoğlu, Hüseyin Çiçek, Muhittin Soyvural, Selim Kaya,  Edip Alan, Muzaffer Bağ, Metin Banlı, Mehmet Aydın, Mehmet Selim Demir, Elif Kılıcıkan, Ahmet Tokdemir, Abdulhakim Kangül, Süleyman Yıldırım, Mustafa Demir, Bilal Türe, Nezir Aktuğ, Ayla Işık, Yusuf Tanrıseven, Ekrem Direkçi, Abdulmutalip Bademci, Ayhan İsen, Enver Erdem, İbrahim Halil Kırşan, Zeynep İşçimen, Nuran Dervişoğlu, Hüseyin Geylani, M. Sait Adın, Murat Alp, Perinaz Yaman, İsa Şahin, Cuma Dişikırık ve Ömer El.”



VEKİL YEMİNİ İÇEN DE OLDU
AK Parti Batman Milletvekili aday adaylarından Murat Alp, ‘tanıtım programı’nın son bölümünde sahnede mikrofonu kaptığı gibi önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Siirt’teki şiirini okudu, ardından da ‘Vekil’ yemini içti. Divan Başkanı Baki Polat, süreyi aşan adayları uyarırken, ayakta kalan kadınlara da yer verilmesini istedi. Polat, şöyle konuştu; “Beyler Almanya ve Amerika’da siyaset yapmıyoruz. Lütfen ayaktaki kadınlara yer verin.”



500 KARANFİL DAĞITTI
AK Parti Batman Milletvekili aday adaylarından Metin Banlı ise Kültür merkezi konferans salonunda 500’e yakın karanfili aday adayları ile delegelere dağıttı. Banlı; “Biz çiçek, gül ve karanfil dağıtacağız. Yerimizi kaptırdık ama karanfil dağıtmaya devam edeceğiz” dedi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile eski Milletvekilleri ve bazı mazeretleri olan aday adayların katılmadığı aday tanıtım toplantısında ter döken aday adayları için yarın Kültür merkezi konferans salonunda temayül yoklaması yapılacak.



Editör: TE Bilişim