*Maliye Bakanlığı, Gençlik-Spor Bakanlığı, Türkiye Tenis Federasyonu, ile Batman Valiliği işbirliğiyle TPAO tesislerinde tenis kompleksinin temeli atıldı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Çok yaygın olmayan bir spor tesisinin temelini atıyoruz” dedi.

BATMAN’A TESİS KOMLEKSİ

Batman’da tenis spor kompleksinin temelini atan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tenisin zengin spor olmadığına dikkat çekti. Türkiye Tenis Federasyonu, Gençlik-Spor Bakanlığı ile Batman Valiliği işbirliğiyle tenis spor kompleksinin temeli eski koruma bölüğünün bulunduğu alanda atıldı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Valisi Yılmaz Arslan, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural, TPAO Genel Müdürü Besim Şişman ve Batman Petrolspor kulübü bünyesindeki sporcular katıldı. Tenisin zengin spor olmadığını ifade eden Bakan Şimşek, “Aslında ülkemizde çok yaygın olmayan, bir spor kompleksinin temelini atıyoruz. Bu tesis sadece Batmanlı sporculara hizmet vermeyecek, aynı zamanda ülkemizin belki de dört bir yanından tenisçiler bu tesislerden yararlanacak. Bu tesisi çok önemsiyorum. Çünkü iki yıl öncesine kadar elime hiç tenis raketi almamıştım. Her şey futboldu. Biraz yaşlandık, alternatif sporlara yöneldik” dedi.


BİR AYAKKABI, RAKET YETER”

Yüzmenin dışında tenisle tanıştığını ifade eden Bakan Şimşek, şöyle devam etti; “Benim tutkumdan bağımsız olarak tüm spor branşların da Türkiye’nin potansiyeli olduğunu kanısındayım. Fakat altyapı yetersizliği yüzünden beklediğimiz başarıları yakalayamıyoruz. Batman tesis alanında sınıf atlayacak, Federasyon başkanımıza katılıyorum. Tenis bir elit sporu olmak zorunda değil. Bu bir zengin sporu da değil. Diğer spor dallarına göre çok maliyetli değil. Bir spor ayakkabı bir de raket yeterli. Biz, tenisi halka yayacağız. Stres atmak ve sağlık açısından da tenisi faydalı görüyorum.”


ZENGİN ÇOCUĞU SPORCU OLMAZ”

Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural, tesisin 2 milyon 600 bin liraya mal olacağını söyledi. Tural, şöyle konuştu; “Genelde zenginler bu sporu yapıyor. Zenginlerin çocuğu ile kendimi de zenginlerin sınıfına koyuyorum, profesyonel tenisçi olamaz. Tenis dünyanın en zor sporu. Hırs olmayınca başarı da olmaz. Zengin sporu veya birilerin deyimiyle elit sporundan tenisi çıkarıp halkın sporu haline getirmek gerek. Bunun yolu da Anadolu’ya tesisleri açmaktır. Büyük turnuvalara yönelik tesis planladık. Bu tesis Ağustos’ta biterse uluslar arası bir turnuvayı Batman’da düzenleyeceğiz.” Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, temelin attığı tesis 105 günde tamamlanacak.

Editör: TE Bilişim