** 1.5 Yıl önce Batman OSB’de açılan Mersin ve İngiltere merkezli Asteks Tekstil’de çalışan 250 işçinin çoğu, İstanbul’dan memleketleri Batman’a dönüş yaptı.

 

** Çalışanların büyük bölümünün bayan olduğunu belirten Asteks Tekstil sahibi Vahit Okumuş: “Ürünlerimizin tamamı İspanya, İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerine gönderiliyor” dedi.

 

TEKSTİL DÖNÜŞÜ

Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) üretime ilk başlayan Asteks Tekstil’deki çalışanların çoğu, İstanbul’daki tekstil çalışanlarından oluşuyor. Bayanların ağırlıklı çalıştığı Asteks’te 250 işçiye istihdam alanını sağladıklarını belirten Asteks Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Okumuş: “Yaklaşık 6 Milyon TL’ye mal olan tesisimizi açtığımızda İstanbul’da tekstil sektöründe çalışanların çoğu memlekete dönüş yaptı. Bu da bizi sevindirdi. Mersin serbest bölgede de tesisimiz var. Batman ve Mersin’de ürettiğimiz ürünleri Londra’daki ofisimizde görücüye çıkarıyoruz” dedi.

 

AYDA 100 BİN PARÇA
Mersin, İstanbul ve diğer büyük kentlerdeki usta öğreticiler kontrolündeki tesiste ayda 100 bin parça üretim yaptıklarına işaret eden Okumuş, şöyle devam etti: “Zara, H&M, River İzland ve Topshop gibi seçkin markalara bayan-erkek pantolon, etek, gömlek ve tayt imal ediyoruz. Üretim kapasitemizi daha da artırmayı planlıyoruz. Çalışanlarımıza servis ve yemek imkanı tanıyoruz. 9 Saat süreyle çalışan tekstil elemanlarımızın tüm sosyal hakları karşılanıyor.”

 

MEMLEKETE DÖNDÜLER

Asteks’te çalışan işçilerden Seher Onur, Zilan Beyhan ve Kerem Ay, tekstildeki yatırımlar sayesinde dönüş yaptıklarını belirterek, şöyle konuştular: “Tekstili İstanbul’da öğrendik. 3-7 süreyle İstanbul-Merter’de tekstil atölyelerinde çalıştık. Son yıllarda tekstil firmalarının yatırımları, bizi tersine dönüşe yönlendirdi. Sosyal haklarımız karşılanıyor, maaşlarımız zamanında veriliyor. İşimizden memnunuz.”

Editör: TE Bilişim