**Tekel’in eski hangarlarını modern tekstil atölyelerine dönüştüren yatırımcılar; “İstanbul, İzmir ve Bursa’daki yatırımları rafa kaldırıp Batman’ı tercih ettik. Batman’ın yükselen değeri tekstil olmaya devam edecektir” dediler.
1500 KİŞİYE İSTİHDAM ALANI
2010 Yılında tekstile ‘merhaba’ diyen 10’u büyük toplam 172 tekstilcinin bulunduğu Batman’da, tekstilciler geleceğe güvenle bakıyor. Batman Tekstilkent Derneği Başkanı Selahattin Solmaz, İstanbul, Bursa ve İzmir’den gelen marka tekstil firmalarının, tekstil kenti markalaştırdığını söyledi. Hangarlardaki her bir tesiste ortalama 400 bin TL civarında masraf yapan tekstilcilerin, mezbelelik alanı üretim merkezine dönüştürdüklerini ifade eden Başkan Solmaz, şöyle devam etti;
“SÖZLER BİZE YETTİ”
“Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başta olmak üzere teknokratlar ve Batman Valisi’nin söylemleri bizi burada yatırıma yöneltti. Yeni yatırımlara yöneldik. İstihdam alanı açtık. Kalifiye elemanları yetiştirmek için bir dizi çalışma başlattık. Yeni yatırımları planlıyoruz. Daha işin başında sayılırız. Biz rantın peşinde değiliz. Tekstil kent’te kendimizi kiracı olarak görüyoruz. Satışta önceliğin tekstilcilere tanınmasının gerektiğini daha önce de söyledik. Batman’a gelerek burada yatırım yapabileceğimizin mesajını verdik. Ordu, Sakarya ve Adana bölgesine çalışmaya gidenlere burada istihdam alanı açtık.” (Reşat Yiğiz)
Editör: TE Bilişim