** Batman Milletvekili Saadet Becerikli, Haber-Sen Temsilcisi Cengiz Uluç’un Tekirdağ’a çıkarılma nedenini soru önergesiyle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a sundu.

“SÜRGÜN MÜ?”
HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a soru önergesi yöneltti. 7 Haziran seçimlerinde sandık görevlisi olan Haber-Sen Temsilcisi Cengiz Uluç’un sürgün edildiğine dikkat çeken Becerikli: “AKP genel merkezi tarafından yapılan bir şikâyet üzerine Haber-Sen Batman Temsilcisi Cengiz Uluç ile birlikte 7 Haziran seçimlerinde sandık görevlisi olarak görev yapan 57 kişi hakkında merkez ile ilçelerde bulunan bir kısım sandıklarda usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış ve yapılan soruşturmanın ardından ‘kovuşturmaya yer olmadığına’ karar verilmiştir. Ancak yakın zamanda, Cengiz Uluç çalıştığı Batman PTT Baş Müdürlüğü tarafından çağrılarak Tekirdağ’a tayini için imza atması istenmiştir” dedi.

BAKANA SORULAR
Becerikli’nin soruları şöyle: “-Başsavcılık tarafından kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiş olmasına ve Cengiz Uluç hakkında devam eden bir soruşturma ya da dava bulunmamasına rağmen tayin kararının verilmiş olmasının hukuksal temeli nedir? - Yapılmak istenen tayinin Cengiz Uluç hakkında kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin karar olmasına rağmen sadece AKP tarafından şikâyet edilmiş olması ile bir alakası var mıdır? - 7 Haziran seçimlerinden bugüne Batman’da benzer gerekçeler ile hakkında sürgün kararı verilen kamu görevlisi sayısı kaçtır?”

Editör: TE Bilişim