**Okulların tatile girmesiyle birlikte dargelirli ailelerin başarılı öğrencileri, soluğu tarlada aldı.
**Batman EML ve Fatih lisesi öğrencilerinden Veysel ve Ahmet Doru, büyük tatille birlikte tarlada mercimek toplama işlerinde çalışıyor.
“BİZE TATİL YOK”
Eğitim yuvalarının tatile girmesinin ardından dargelirli ailelerin başarılı öğrencileri tarlada çalışmak zorunda kalıyor. 2014-2015 eğitim-öğretim yılında iyi notlarla birlikte teşekkür belgesi alan Batman EML 10. Sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Veysel Doru ile kuzeni 14 yaşındaki Ahmet Doru, Fatih lisesine teşekkür belgesiyle kayıt yaptıran başarılı öğrenciden biri. Aile yakınlarıyla birlikte mercimek tarlasında çalışan liseli öğrenciler; “Bize tatil yok. 7 Yaşından beri hem okula gidiyoruz hem de tarlada çalışıyoruz” diye konuştular.
“OKUL HARÇLIĞIMIZI ÇIKARIYORUZ”
Batman’ın Çamlıca mahallesi 4026 sokakta oturan Ahmet ve Veysel Doru, eğitim-öğretim sezonun kapanmasının ardından aile fertlerinin büyükleriyle mercimek tarlalarında çalıştıklarını belirttiler. Arkadaşları gibi tatili düşündüklerini, ancak ailelerinin maddi durumunun elverişliği nedeniyle çalışmak zorunda olduklarını belirten başarılı iki lise öğrencisi, şöyle konuştular; “Bizde arkadaşlarımız gibi tatil yapmak istiyoruz. Fakat ailemizin maddi durumu iyi değil. Okul harçlıklarımız için çalışmak zorundayız. Bayram da yaklaşıyor. Mecburiyetten çalışıyoruz. Bugüne kadar hiç tatil yapmadık.”

Editör: TE Bilişim