** Batman’ın Beşiri ilçesinin Kobin mahallesinde annesiyle birlikte kalan 22 yaşındaki H.K. önceki gece 22.30 sıralarında kendisini kaçırmaya kalkışan 23 yaşındaki Turan Özbek’le tartıştı. Silahın ateş almasıyla Özbek, yere yığıldı.

 

** Vücuduna aldığı iki kurşun darbesiyle kan kaybından yaşamını yitiren 23 yaşındaki Özbek’in cesedi, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Olaydan sonra gözaltına alınan 22 yaşındaki katil zanlısı H.K. Batman C.Savcılığı’na çıkarıldı.

 

GECE YARISI CİNAYET
Beşiri’de daha önce sevdiği 22 yaşındaki H.K.’yi ailesinden isteyen, ancak kızın rızası olmadığı için Kandemir ailesinin evlenmelerine onay vermediği 23 yaşındaki Turan Özbek, Kobin mahallesinde Kandemir ailesine ait evin bahçesine girince, yaşamından oldu. Olay, önceki gece 22.30 sıralarında Kobin mahallesi Aşağı cami caddesinde meydana geldi. İddialara göre H.K.’nin babası Emin Kandemir’in çalışmak için Batı’da olmasını fırsat bilen Turan Özbek, annesiyle birlikte kalan H.K.’nin bulunduğu evin bahçe kilidini kırıp, içeri girdi. Annesiyle birlikte kendilerini bıçakla tehdit eden ve bahçeye girdiği ileri sürülen Özbek ile H.K. bir süre tartıştı. Tartışmanın sürmesi üzerine ruhsatsız olduğu bildirilen 7x65 çapındaki tabancanın ateş almasıyla Özbek, yere yığıldı. Özbek, kan kaybından olay yerinde yaşamını yitirdi.

 

“NE OLDUĞUNU HATIRLAMIYORUM”
Kendisini kaçırmaya geldiğini ileri süren Turan Özbek’in annesi ile küçük kardeşine tehditler savurduğunu çevresine anlatan katil zanlısı H.K.; “Geç saatlerdi. Önce kapının kilidini kırdı. Bahçeye girdi. Elindeki bıçakla tehditler savurdu. Kendimizi korumaya çalıştık. Bir anda tabanca ateş aldı. Gerisini hatırlamıyorum” dedi. Bu arada ailesinin geçimini sağlamak için Bodrum’a bulunan 7 çocuk babası Emin Kandemir’in yakınlarına kızıyla evlenmek isteyen Turan Özbek’e daha önce de uyarıda bulunduğunu ifade ederek; “Eğer kızımın gönlüyle olsaydı kendi ellerimle düğünlerini yapacağımı söylemiştim. Kızım bu evliliği istemiyordu. Onun rızası olmadığı bir evlilik bizim için de doğru olmazdı. Evde olmadığım sırada böyle bir olayın yaşanması beni şok etti” dediği öğrenildi. Dün ikindi saatlerinde Batman Adliyesi’ne çıkarılan 22 yaşındaki H.K.’nin sorgulaması akşam saatlerine dek sürdü.

 

KOMŞULAR; “TARTIŞMA VE SİLAH SESİ DUYDUK”
Daha önce Beşiri eski Belediye Başkanı Burhan Kurhan’ın korumalığını yapan H.K.’nin babası Emin Kandemir’in ailesinin geçimini sağlamak için Batı illerinde çalıştığını söyleyen Kobin mahallesindeki bazı sakinler, şöyle konuştular; “Geç saatlerde önce tartışma sesi duyduk. Ardından da bir el silah sesi duyuldu. Çocukların bayramda attığı maytaplar zannetik. Ambulans sesiyle olayı öğrendik. Kandemir ailesi, sakin bir aileydi. Maddi durumları iyi olmadığı için aile reisleri bir süredir Batı’da çalışıyordu.”

Editör: TE Bilişim