**Batman kent merkezinin yanı sıra Gercüş Hükümet Konağı, Kozluk ilçesindeki Hazo Kalesi, İbrahim Bey ve Hıdır Bey Camisi, Beşiri’deki Mor Kiryakus Manastırı ve merkeze bağlı Bıçakçı köyünde bulunan tarihi Perpıra köprüsü restore edilerek, ayağa kaldırılıyor.

VALİ DENİZ, İNCELEMELERDE BULUNDU
Vali Ahmet Deniz, hafta sonu merkeze bağlı Bıçakçı köyünde bulunan tarihi Perpıre köprüsünde incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında Vali Deniz’e, İl Özel İdare Genel Sekreteri  Abdulkadir Özer ile Kültür ve Turizm İl Müdürü İhsan Aslanlı eşlik etti. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından köprünün tüm ayakları çıkartılıp güçlendirmesi ve restorasyon çalışmaları tamamlanarak,  yaya trafiğine açılacak köprüde incelemelerde bulunan Vali Deniz yetkililerden yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

RESTORASYON ATAĞI
Gercüş ilçesinde ise tarihi hükümet konağı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından proje çalışmaları tamamlanarak ihale aşamasına getirildi. Kozluk ilçesinde ise İbrahim Bey Camisi, İl Özel İdaresi tarafından yürütülen proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyon işlemlerine başlanacak. Hıdır Bey Camisi de Kozluk Belediyesi meclisi kararı ile Vakıflar Genel Müdürlüğüne devri yapılmak üzere çalışmalar başlatıldı.  Devir işlemleri tamamlandıktan sonra Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmalarına başlanacak. Öte yandan Beşiri ilçesine bağlı Ayrancı Köyü’nde bulunan dehlizlerle yeraltına uzanan yer altı katıyla birlikte 3 katlı Mor Kiryakus manastırı için ise Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından  gerçekleştirilecek restorasyon çalışmaları ihale aşamasına geldi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim