** Beraberindeki heyetle Hasankeyf’in yeni ve eski yerleşim yerinde incelemelerde bulunan Ak Parti’nin çevre, şehir ve kültürden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan: “Hasankeyf’ten etkilenmemek mümkün değil. Tarih, burada yok olmayacak. Yeni proje, sürekliliği sağlayan bir proje” dedi.

HASANKEYFLİLERİ DİNLEDİ
AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, beraberindeki Ak Partili heyetle birlikte tarihi ilçe Hasankeyf ile yeni yerleşim biriminde incelemelerde bulundu. Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, Ak Parti İl Başkanı Murat Güneştekin ve Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen’in de eşlik ettiği Karaaslan, ilçe sakinlerinin sorunlarını da dinledi. Hasankeyf’teki çalışmaları yerinde görmek için incelemelerde bulundukları belirten Karaaslan: “Hasankeyf’ten etkilenmemek mümkün değil. Anlatılanlar, hayal edinlenler gelmeden yaşanıyor. Şu anda bu havayı koklamaktan dolayı memnuniyet duyuyorum” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN HASSASİYETİ VAR”
Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada tarih yok olmayacak. Çünkü yeni yapılan proje sürekliliği sağlayan bir proje. Hasankeyf hem ülke hem de dünya genelinde önemli bir ilçe. Önümüzdeki süreçte başarıyla tamamlanması gereken bir proje var. Büyük bir baraj yapılıyor. Biz de bu çalışmaları tam da yerinde görmek için halkımızla birlikte olmak için hem buradaki yerel bilgileri almak hem de nabız yoklamak için geldik. Cumhurbaşkanımızın hassasiyetini hepimiz biliyoruz. Özellikle çok büyük öneme sahip ilçelerimizin taşınması, yani yaşama alanları oluşturması noktasında büyük hassasiyetleri var, büyük ilgisi var. Burada bir dizi incelemede bulunduk, halkı ve esnafı dinledik. Talepleri dinledik, ihtiyaçlarını öğrendik. Bütün bu bilgileri bir değerlendirme toplantısında tamamlayacağız. Ardından Ankara’da somut atılabilecek adımlar için çalışma içerisine gireceğiz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim