HASANKEYF’E YAKIŞTI
Batman’ın tarihi Hasankeyf ilçe girişine, 350-400 kişilik açık amfi ile seyirlik yerini kazandıran Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, bahar-yaz mevsiminde sinema günlerinin tarih gölgesinde izlenebileceğini söyledi. 50 metrelik açık hava amfi alanında ilçenin genelinin yerli ve yabancı konuklarca izleyebildiğini belirten Kaymakam Ayca; “Bahar-yaz mevsiminde sinema günlerinin de düzenleyeceğimiz alana perde çekip ilçe sakinleri ile konuklarımıza tarih eşliğinde film izlettirebileceğiz. Küçük açık hava amfimiz organizasyonlar için de ideal bir yer oldu. Gözde bir yeri turizme kazandırmış olduk” diye konuştu.



HASANKEYF TORBA YASADA
Hasankeyf’in torba yasasında da bulunduğunu kaydeden Kaymakam Ayca, şöyle konuştu; “Önümüzdeki iki yıla kadar eski Hasankeyf yerleşim biriminde kalanların çoğu yeni yerleşim birimine taşınacak. Belediye, Jandarma, Müftülük ve hastane dışında resmi kurumların çoğu yeni yerleşim biriminde. Hasankeyflilere 700 konutun yapımı planlanıyor. 3+1 dairelere peşinat 71 bin TL, ayrıca 20 yılda taksitler halinde konutlar ilçe sakinlerine 108 bin TL’ye mal olacak. Batman Üniversitesine bağlı Kültür-Turizm Otelcilik Fakültesinin yapımı sürüyor. 84 Yatak kapasiteli uygulamalı otel de önümüzdeki yıl hizmete açılacak.”


ZEYNEL BEY TÜRBESİ TAŞINACAK
Hasankeyf’in sembolü olan 650 yıllık Selçuklulara ait Zeynel bey türbesinin taşınmasının Aralık ayında planlandığını ifade eden Kaymakam Temel Ayça; “Maalesef ihale tekliflerinden ötürü türbenin taşınması önümüzdeki yıla sarktı. Hasankeyf’te ilk taşınacak eserlerin başında Zeynel bey türbesi geliyor. İhaleden kaynaklanan sorun yüzünden taşınma hazırlıkları önümüzdeki yıla sarktı. Türbenin ardından El-Rızk cami minaresi, mihrabı ve orijinal duvar taşları taşınacak olan caminin belgeleme çalışmaları da tamamlandı” dedi.


ŞAD VADİSİ BETONLA DOLACAK
Hasankeyf’teki kaleyi, Ilısu barajı sularından koruyacak ‘güçlendirme’ çalışmaları kapsamında şad vadisinin betonla da doldurulacağına dikkat çeken Ayça, sözlerini şöyle sürdürdü; “Şad vadisi önümüzdeki yıl betonla dolacak. Kaleyi güçlendirme kapsamında DSİ’nin yapacağı çalışmalardan biri de Şad vadisinde kale ile su temasını önlemeye yönelik betonlama çalışması olacaktır. Su seviyesi yükseldiğinde üst kaleye sallarla gidilecek rıhtım alanı Şad vadisinin girişi olacak.”

Editör: TE Bilişim