*BDP Batman Milletvekilli Ayla Akat Ata, Özgür Öğrenci Derneği’nin gençlik şölenine katılan gençlere mesaj verdi. 2013’ün Abdullah Öcalan tarafından başlatılan sürecin, tutsakların direniş ve Kürt halkının mücadelesinin damgası vurduğu bir yıl olduğunu ifade eden Milletvekili Akat Ata, “Kürt halkı özgürlüğüne her geçen an daha da yaklaşıyor” dedi.

GENÇLİK ŞÖLENİNE KATILIM

BDP Batman Milletvekilli Ayla Akat Ata Batman Üniversitesi Özgür Öğrenci Derneği’nin şölende gençlere konuştu. Milletvekili Akat Ata, "Özgürlük, eşitlik ve demokrasi bedel ödenerek ve emek vermekle kazanılır. Kürt halkı artık statüsünü ve kendini yönetmek istiyor" dedi. Batman Üniversitesi Özgür Öğrenci Derneği ‘Bi ciwanên rêxistinbuyî re ber bi pêşeroja azad ve" şiarıyla Gala düğün salonunda düzenlediği şölene BDP Batman Milletvekilli Ayla Akat Ata, BDP Batman İl Eş Başkanı Serdar Atalay, BDP il, ilçe ve belde teşkilatı yöneticileri, Belediye eş başkan adayları, Barış Anneleri İnisiyatifi aktivistleri, BDP Batman Gençlik Meclisi üyeleri ile bazı STK temsilcileri de katıldı. Şerzan Kurt ve Yüksekova'da yaşamını yitiren Mehmet Reşit ile Veysel İşbilir'in fotoğraflarının bulunduğu "Gever halkı yalnız değildir" pankartları da yer aldığı şölende BÜÖ-DER Başkanı Salih Karataş, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Abdullah Öcalan tarafından başlatılan sürecinin en önemli faktörlerinden birinin gençlik olduğunu belirten Karataş, bu süreçte gençler üzerinde gelişen inkar ve imha politikalarına dikkat çekti.

KÜRT HALKI KENDİNİ YÖNETMEK İSTİYOR”
BDP Batman Milletvekilli Ayla Akat Ata, 2013 yılına Abdullah Öcalan tarafından başlatılan sürecin, tutsakların direnişin ve Kürt halkının mücadelesinin damgası vurduğu bir yıl olduğunu söyledi. Akat Ata, Kürt halkının özgürlüğüne her geçen an daha da yaklaştığını ifade etti. Sistem dışında kendi alternatiflerine göre demokratik ve özgürlükçü bir sistem yürüttüklerini dile getiren Ata, "Bizim demokratik sistemi yaşama iddiamız vardır. Biz talan, yolsuzluk ve rüşvet yaşamını red edeceğiz. Özgürlükçü bir yaşamla mücadele edeceğiz" dedi. KCK operasyonlarına dikkat çeken Milletvekili Ata, Batman kentinin bütün yapıları içinde bulunduğu yüzlerce kişi tutuklanmasına rağmen halen meydanlarda demokrasi ile özgülük mücadelesi verdiklerine kaydetti. Demokrasi, özgürlük ve eşitliğin herkese lazım olduğunu da belirten Ata, "Özgürlük, eşitlik ve demokrasi bedel ödenerek ve emek vermekle kazanılır. Kürt halkı artık statüsünü ve kendini yönetmek istiyor" diye konuştu. Milletvekili Akat Ata, Batman’da yolsuzluk, talan ve rüşvet kenti olmasına izin vermeyeceklerini kaydetti. 

Editör: TE Bilişim