** Çözüm sürecinde topluma karşı sorumluluğu olanların dikkatli olması gerektiğini belirten Petrol-İş Şube Başkanı Mustafa Tekik: “İki tarafından ittifakına yönelik söylemlere yer verilmeli” dedi.

TRİBÜNLERE OYNANILMAMALI”
Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik, çözüm süreci ile Kobani’de yaşananları değerlendirdi. Süreçte hiçbir kesimin tribünlere oynamaması gerektiğine dikkat çeken Tekik: “Topluma karşılığı sorumluluğu olan sözcülerin çok dikkatli olması lazım. Tahrik dil kullanılmamalı. Kürt-Türk ittifakına yönelik söylemlere yer verilmeli. Halkın büyük bölümü çözüm sürecine inanıyor. Abdullah Öcalan’ın siyaset koşulları sağlanmalı. Hüda-Par dahil, Türkiye, Irak, Suriye ve İran’daki Kürtlerin siyasi yapılarının Kürt ulusal birliği politikalarına hizmet etmeleri gerekiyor. Bu ulusal birlik hiç kimseyi tehdit içermemekle birlikte ikinci bin yıldaki kadim Türk-Kürt ittifakını pekiştirecektir” diye konuştu.

KOBANİ, İKİNCİ MALAZGİRT OLABİLİR”
Kürtlerin gönlünden Kobani’ye koridor açılmasının geçtiğini ifade eden Tekik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kobane, ikinci Malazgirt olabilirdi. Kobane’ye koridor açılsın demek Türkiye’deki Ordunun oraya girmesi anlamına da gelmemelidir. Kobane için halen bir şans var. Kürtlerin gönlünden geçen bir koridor açılabilir. Kürtler ile Türklerin ilişkileri, başka halkların ilişkilerine benzemiyor. İki halkın birbirine olan yakınlığını burada dillendirmenin gereği yok. Kürt-Türk ilişkisi Arap veya Fars ilişkilerine benzemiyor. Daha boyutlu ilişkileri var Türk ve Kürt halkının.”

Editör: TE Bilişim