**İç savaş nedeniyle 15 bin Suriyeli’nin sığındığı Batman’da geçen yıl açılan iki okulda öğrenci sayısı bin 500’ü buldu. 23 Eylül’de eğitim-öğretime başlayacaklarını belirten Suriye Can Okulları Müdürü Usame Davud; “Bu yıl öğrenci sayımız ikiye katlandı” dedi.

SURİYELİ OKULLARDA HAZIRLIK
Geçen yıl açılan Suriye Can okulları, 23 Eylül’de eğitim-öğretime ‘merhaba’ diyecek. Bahçelievler ve Pazaryeri mahallesinde açılan Can Derneği ve Dost okullarında öğrenci kaydının arttığını belirten Okul Müdürü Usame Davud; “Geçen yıl 600 öğrencimiz vardı. Bu yıl bu rakam bine ulaştı. Üç katlı eğitim binamızda derslik sayısını da artırdık. Zor koşullarda açtığımız eğitim yuvasını bu yıl oturtacağımıza inanıyoruz. 23 Eylül tarihine kadar okul binasının eksikliklerini gidereceğiz. Türkiye’de eğitim yuvaları bizden önce başlıyor. Bir hafta sonra biz de okulumuzu açacağız” dedi.



“KAYITLAR SÜRECEK”
Batman’da Suriye Can okullarının iki eğitim yuvasının bulunduğunu anımsatan Okul Müdürü Davud, sözlerini şöyle sürdürdü; “Kayıtlarımız 23 Eylül’e kadar sürecek. Batman’a yerleşen Suriyeli aileler, artık çocuklarını sokağa terk etmiyor. Mümkün olduğu kadar Suriyeli aileler, okuma yaşındaki çocuklarını okula gönderiyor. Demirbaş ve malzeme konusunda Batman Milli Eğitim Müdürlüğü’nden destek alıyoruz. Okullarımızın eksiğini 23 Eylül’e kadar gideceğiz. Suriye’deki eğitim yuvaları 23 Eylül’de açıldığı için hazırlıklarımızı o tarihe kadar ayarladık.”

AFAD, SURİYELİLERE OKUL YAPIYOR
AFAD, Batman’a yerleşen Suriyelilere Aydınkonak semti yakınında 22 derslikli okul yaptırıyor. Batman Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, önümüzdeki günlerde teslimi yapılacak olan yeni eğitim-öğretim yuvasının Suriyeli öğrencilere tahsis edileceğini söylediler. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri şöyle konuştular; “Can Derneği ve dost okuluna imkanlarımız doğrultusunda destek veriyoruz. Özellikle demirbaş konusunda iki okulun taleplerini karşılamaya çalışıyoruz.”

Editör: TE Bilişim