** İnşaat sektöründeki bazı işadamlarıyla birlikte Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy’u ziyaret eden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, ‘hava mania’ planının son durumu hakkında bilgi aldı. Başkanvekili Aksoy: “Mania planı için kurumsal olarak yapılması gerekenleri yaptık. Süreci hızlandırmaya çalışıyoruz” dedi.

HAVAMANİAYI SORDULAR
Batman’da inşaat sektörünün dört gözle beklediği hava mania sorunun son durumunu öğrenmek için BATSO Başkanı Abdulkadir Demir ve bazı işadamları, Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy’u ziyaret etti. Belediye Meclis toplantı salonundaki görüşmede konuşan BATSO Başkanı Demir, mania’daki belirsizlik nedeniyle Batman ekonomisinin ciddi durgunluk yaşadığına dikkat çekerek: “Batman piyasasında ciddi daralma var. Yeni hava manianın son durumunu ilk ağızdan, sizden öğrenmek istiyoruz” dedi. Başkanvekili Aksoy ise şunları söyledi: “Hava maniayla ilgili yetkili otorite Belediye değildir. Belediye de sizler gibi bu uygulamanın muhatabıdır. Bu işin yetkili otoritesi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’dür. Paydaş otoriteleri de Hava Kuvvetleri’dir. Biz de göreve gelince bu sorunu önümüzdü bulduk. Biz de bu plana uyuyoruz.”

“BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK”
Yeni hava mania planında son aşamaya gelindiğine de dikkat çeken Başkanvekili Aksoy: “Bu iş için önce bir sayısallaşma çalışması, mevcut arazide ne var, hangi yükseklikte bunlar tespit ediliyor, daha sonra buna ilişkin öneriler getiriyorsunuz. Sonra bilgisayardan 3 boyutlu modeli hazırlanıyor. İşte bu işi Türkiye’de yapamıyoruz. İspanya ve Almanya yapabiliyor. Biz bu işe para harcayarak en uygun fiyatlarla bu çalışmayı bir firmaya verdik. Firma geçen hafta çalışmalarını tamamladı. Bize dosyayı verdi. Biz de çalışmayı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne gönderdik. Belediye’nin kurumsal olarak yapması gerekenleri biz tamamladık. Arada sorunlar oldu, giderdik. Tabi zaman aldı. Ankara’ya tekrar gönderdik. Bu hava mania olayı sadece inşaat alanını değil, Esentepe Cami projesinin sorunlarını da ortadan kaldıracak. Sürecin hızlandırılması için sayın Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek de devrede. Önümüzdeki hafta Ankara’ya gideceğim, görüşmelerde bulunacağım. Bu sürecin hızlandırılması için çaba sarf edeceğim” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim