Batman'da 3 ay önce iki ailenin arasından çıkan kavgada 3 kişinin ölümü ve 18 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kan davasını DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk ve BDP'liler barışla sonuçlandırdı

Türk, barış töreninde konuştu;

"Süreci dikkatle izliyoruz"

* 18 Ağustos 2013 tarihinde Batman'da Gündem ailesi arasından çıkan silahlı kavgada üç kişinin ölümü ve 18 kişinin yaralandığı olayın ardından tarafları bir araya getiren DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk ve BDP'li heyet ile barış komisyonu Kuran-ı Kerim önünde barış yemini gerçekleştirdi.

KAN DAVASI BARIŞLA SONUÇLANDI

Batman'ın Aydınkonak köyündeki Gündem ailesi tarafları arasında 18 Ağustos 2013 tarihinde Meydan mahallesi eski sebze ve meyve halinde çıkan silahlı saldırıda üç kişinin hayatını kaybettiği ve 18 kişinin yaralandığı olay barışla sonuçlandı. Diva düğün salonundaki törene DTK Eşgenel Başkanı Ahmet Türk, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, BDP Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, BDP PM Üyesi Nezir Gülcan, BDP Batman il Teşkilatı ile çevre il ilçe ve belde belediye başkanları ile İl Genel Meclis üyeleri katıldı. BDP ve köyleri temsilen oluşturulan barış komisyonunda yer alan İzzettin Çağrı, Medeni Alioğlu, Aydınkonak muhtarı Yahya Tunç, köy imamı molla Bayram, Nihat Soysal, Abdullah Çere, Süleyman Demirhan, Batman Baro Başkanı Ahmet Sevim ile Süleyman Özdemir'e ayrı ayrı teşekkür eden DTK EşBaşkanı Ahmet Türk, Salondaki yaklaşık bin kişiye Kürtçe hitap etti. Kürtlerin dinamik bir toplum olduğunu belirten Türk; "Biz barışı arayan insanlarız. Öncelikle kendi içimizde barışı sağlamamız gerekiyor. İki ailenin bir araya gelip partimizi dinleyip barış kararı almalarına teşekkür ediyoruz" dedi.


"ŞİDDET VE SİLAH ÇÖZÜM DEĞİL"

DTK Eşbaşkanı Türk, şöyle devam etti; "Her zaman söylüyoruz, şiddet ve silahla sorunlar çözülmez. Diyalogla ve halkı kucaklayıcı anlayışla sorunlar çözüm bulur. Partimizin başlattığı barış çabalarının Ortadoğu ve Türkiye'ye de yansıyacağına inanıyoruz. Başından beri söylüyoruz; barış iki tarafla çözülür. Türkiye açısından da barışın tek taraflı olmayacağına dikkat çektik. İki tarafın olabileceği bir oluşumla barışın gerçekleşeceğini dinlendirdik. Büyük barışlar da böyle gerçekleşir. Dünyadaki gelişmeler de hep diyalogla olur. Umarız bu barış çabaların Ortadoğu'ya da yansıması olur."


"SÜRECİ DİKKATLE İZLİYORUZ"

Irak Kürdistan lideri Mesud Barzani'nin Diyarbakır'a yaptığı geziyi de anlamlı bulduklarını ifade eden Türk, "Barzani'nin Kürdistan'a daha doğrusu Amed'de görüşmeler yapması önemlidir. Bu geziyi de önemsiyıoruz. Artık Kürdistan sorunu rahatlıkla tartışılıyor, konuşuluyor. Elbette bu ziyareti önemsiyoruz. Önemli olan bundan böyle niyet ve mesajlardır. Süreci dikkatle izliyoruz. İki tarafın da esas alınacağı müzakereler başlatılmalı. 2013 Newroz'unda Öcalan'ın verdiği mesajlar için bir gayret var. hükümete önemli görevler düşüyor. Kürt halkının talepleri de karşılanmalıdır." Daha sonra imam İzzettin Ege, tarafları Kuran-ı kerim altında bir araya getirdi. Yakalışık bin kişiye de Diva salonunda barış yemeği verildi.

Editör: TE Bilişim