** Batman Organize Sanayi Bölgesi’nin ikinci etabını oluşturan 28 parsel, büyük firmalara tahsis edildi. Vali Azmi Çelik, geniş istihdam alanı yaratan marka firmalara öncelik verdi. Merkezi Denizli’deki Gamateks iplik, İstanbul merkezli DeFacto ise tekstil atölyesi açacak.

 

BATMAN’A MARKA YATIRIMLAR
Altyapı çalışmalarının tamamlandığı Organize Sanayi Bölgesi’nin ikinci etabı da sahiplerini buldu. Çözüm süreciyle birlikte batıdaki bazı işadamları da Batman’a yöneldi. Uzun bir süredir Batman’da yatırım yapmak isteyen Denizlili yatırımcı Osman Aydınlı’nın Gamateks firmasına iplik fabrikası için OSB’de 50 dönümlük alan tahsis edildi. Denizli Gamateks firmasının yanı sıra İzmir’den FRC ve Üniteks de tekstilde yatırıma yöneliyor. İlk etapta 500 kişinin istihdam edileceği tekstil, konfeksiyon ve iplik entegre tesislerinin yapımını başlatan Gamateks Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydınlı, çözüm süreciyle birlikte bu yıl iplik fabrikasının yatırımını Batman’da gerçekleştireceklerini söyledi. Aydınlı: “Batman’a örnek tekstil yatırımlarımız olacak. Biz işadamlarının güvencesi huzur ve güven. Bu bölgede ise barış ortamı” dedi.

 

“38 YIL ÖNCE BATMAN’I GÖRMÜŞTÜM”

Denizli başta olmak üzere Ege bölgesinde yaptığı yatırımlarla tanınan tekstilci Aydınlı, şöyle konuştu: “38 Yıl önce ilk kez gördüğüm Batman şirin bir ilçeydi. Küçük bir petrolkentiydi. Yıllar sonra yatırımı kafamda geçirdiğim Batman’ı gördüğümde inanamadım. Misafirperver ve sıcak bir şehirde iplik fabrikasının da içinde bulunduğu hazır giyim fabrikasına yönelik yatırımı kısa sürede gerçekleştirmeye karar verdim. Çözüm süreci bizi bu bölgeye çekti. Yatırımlarımız ve yarattığımız istihdam da barışın kalıcı olmasını sağlayacak. Çözüm süreci hem bölgenin hem ülkenin iklimini değiştirecek. Kısacası biz barışa ve insana yatırım yaptık.”

 

ÖNCELİK MARKALARA

Kısa bir süre önce geldiği Batman’da marka firmalara yer veren Vali Azmi Çelik, ulusal marka DeFacto olmak üzere inşaat sektöründeki bazı firmalara da yer tahsis edilmesini istedi. İstihdam ağırlıklı firmalara yer tahsis eden Vali Çelik: “Yatırımcıların önünü açmak için her türlü kolaylığı sağlıyoruz” dedi. Bu arada En Plastik, PVC ve boru atölyesini ikinci bölümünü açtı. 70 Kişinin istihdam edildiği tesiste bölgede PVC boru imal eden tek tesis olduklarını söyleyen Hıvzullah Özoğul: “Ek atölyemizle birçok firmanın PVC boru ihtiyacını karşılıyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim