** İHD Batman Şubesi, 401. Hafta eyleminde taleplerini yinelerken, Olağanüstü Hal süresince yaşananları değerlendirdi. İHD Şube Başkanı Mehmet Bağatır: “Çok kötü bir dönemden geçiyoruz” dedi.

“21 YILDIR KAYIPLARI SORUYORUZ”
İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi, 401. Hafta eylemini Gülistan caddesinde gerçekleştirdi. Kayıp yakınları ve bazı STK temsilcilerinin katıldığı eylemde son sürece de dikkat çekildi. Basın açıklamasını okuyan İHD Şube Başkanı Mehmet Bağatır: “Cumartesi anneleri etkinliğinin başladığı günden bu yana nerdeyse 21 yılı geride bırakmasına karşın halen kayıp insanları soruyoruz değil mi? Önceki yıllarda kaybedilenleri unuttuk sanılmasın. Ama tıpkı 90’lı yıllar gibi, darbe püskürtüldü ama sanki darbe dönemi yaşanıyormuş gibi bir uygulama ve hava var etrafta. Nasıl oluyor? Halkın oylarıyla seçilmiş bir hükümet var. Darbe püskürtüldü ama olağan üstülük yaşanıyor. Darbe püskürtüldü ama darbe hukuku gibi bir hukuk ve pratik var” dedi.



“BASKILAR SON BULMALI”
Bağatır, şöyle devam etti: “Yasama organı devre dışı bırakılmış durumda. Yargı bağımlı hale getirildi. Medya baskı altında. İfade özgürlüğü darbe dönemlerinde ve 90’lı yıllarda olduğu gibi yoğun bir biçimde ihlal ediliyor. Herkes, hepimiz, düşüncelerimizi açıklama suçu (!) nedeniyle ‘terörist’likle suçlanabiliriz. Çok kötü bir dönemden geçiyoruz. Elbette dileriz, umarız ki daha fazla sürmez bu baskı dönemi. Biz ilkeleri ve değerleri hatırlattıkça ve talep ettikçe, ihlallere itiraz ettikçe hükümet ya bu uyarılar doğrultusunda yanlış, hatalı karar ve uygulamalarından vazgeçer ya da bildiği yolda yürür. Demem o ki, demokratik mücadele şart. Kaybedilme, hem uygulama hem yasa hem de eğitim ve denetleme konusudur.”

Editör: TE Bilişim