Ilısu baraj gölü altında kalacak tarihi Hasankeyf’te sakinlerin taşınma süreci başlıyor. Ramazan bayramı sonrası sakinler, DSİ’nin araçlarıyla yeni yerleşim birimine taşınacak.

HASANKEYF’TE YENİ DÖNEM
Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’te bir dönem kapanırken, yeni bir dönem de start alacak. Ilısu barajı çalışmaları kapsamında 7 tarihi eserin taşındığı yeni yerleşkede ilçe sakinlerinin taşınma süreci resmen 15 Mayıs’ta başlasa da taşınma sürecinin Ramazan bayramı sonrası gerçekleşeceği gündemde. Geçtiğimiz ay Vali Hulusi Şahin ve diğer il yöneticilerinin katılımıyla hak sahipleri için yapılan 698 konutun kurası tamamlanmıştı.

EKSİKLİKLER GİDERİLİYOR
12 Bin yıllık Hasankeyf’ten 3200 kişi göç edecek. Son dönemlerin en büyük göçlerinden olacak yeni yerleşim biriminde de eksiklikler hızla gideriliyor. 698 Konuttaki eksikliklerin büyük kısmında eksiklikler giderildi. Caddelerde de asfalt çalışmaların sürdüğünü belirten Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen: “Taşınmanın resmi süreci 15 Mayıs’ta. Fakat taşınma işlemleri bayram sonrasını bulur. Valimiz sayın Hulusi Şahin’in toplantısının ardından süreç netlik kazanacak. Şu anda yeni yerleşim biriminde asfaltlama çalışmaları yapılıyor.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim