*Batman ve yöresindeki çiftçiler, TMO’nun mısır alımlarını hızlandırılmasının gerektiğini söyledi. 5 Gündür kuyrukta beklediklerini belirten bazı çiftçiler, “Nakliye ücretleri arttı. Günümüz kuyrukta geçiyor. Ofis, boşaltma yeri sayısını artırmalıdır” dediler.

GÜNLERDİR KUYRUKTALAR

Ekim’in ilk haftasında sona erecek olan mısır alım kampanyasında, yöredeki çiftçiler alımların hızlandırılmasını istiyor. Daha önce günde 5 bin ton alım yapan TMO’nun bu rakamı 2 bin tona düşürmesinden yakınan bazı mısır üreticileri, “Kimseyi suçladığımız yok. TMO geçen haftaya kadar günde ortalama 5 bin ton mısır alımı yapıyordu. Şimdi bu rakam 2 bine düştü. Günde 150 araç ürün indirirken, şimdi 60 ila 70 araç ürün indirebiliyor. Nakliye fiyatları arttı. Zor durumdayız. Nakliye’ye her gün 250 TL kira ücreti vermek zorunda kalıyoruz” diye konuştular.



“RANDEVU SİSTEMİNDEN MEMNUNUZ AMA”

Mısıra 74 kuruş başfiyatın verildiğini belirten Kurtalanlı üreticilerden Süleyman Sayar, şunları söyledi : “Bu yıl yaklaşık 400 ton mısır getirdim. Randevu sistemi ile herkes sıraya uydu ama sistem çökünce her şey karıştı. Sıra bozuldu. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin her şeyden önce boşaltma yeri sayısını arttırması gerekiyor. Tek kantarla alım kampanyasında sorun yaşanıyor. TMO Müdürlüğü yetkililerini suçladığımız yok. Buradaki izdihamın önlenmesi için kantar sayısı ile boşaltma yeri sayısının artırılması şarttır. Üretici mağdur durumda.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim