** BDP’de belediye başkan aday adaylığının süresi bitti. Şimdi de genel merkezden gelecek haber bekleniyor. 17 kişinin başkan aday adaylığına müracaat ettiği Batman’da, il genel ve belediye meclis üyeliklerine de başvurular artıyor.

GÖZLER SÜREDE
30 Ekim’de Belediye Başkan aday adaylığı süresinin bittiği Barış ve Demokrasi Partisi’nde (BDP) Batman’dan aday adayı olan 17 kişinin mülakatları sürüyor. BDP il yöneticileri, aday adaylığı süresinin uzatılmasıyla ilgili henüz kendilerine bilgi verilmediğini belirterek; “17 Başkan adayının dosyaları alındı. Belirtilen süre içerisinde başkan adaylıklarının müracaatları değerlendirildi. Adayların mülakatları da sürüyor. İl genel ve belediye meclis üyeliklerine başvuranların kayıtları yapılıyor” dediler.

KOMİSYON TOPLANTISI
BDP il teşkilatında belirlenen seçim komisyonu, toplantıları sıklaştırdı. BDP İl Eşbaşkanları Serdar Atalay ve Rahşan Çarboğa, ön seçimde oy kullanacak delegelere yönelik de bir dizi toplantı düzenlediklerini söyledi. 30 Kasım’a kadar il genel ile belediye meclis üyeliklerine başvuruda bulunacaklar için oluşturdukları komisyonun aday adaylara her türlü kolaylığı sağladığını ifade eden Atalay; “Şu anda partiler arasında en fazla ilgi BDP’de. Gerek başkan aday adaylığı gerekse il genel ile belediye meclis üyeliği başvuru sayısı 200’ü aşmış durumda” dedi.

BEŞİRİ BDP’DE 9 ADAY ADAYI
Batman’a en yakın ilçe konumundaki Beşiri’de, belediye başkan aday adaylığına toplam 9 başvuru oldu. Orhan Yorulmaz, Mustafa Öztürk, Osman Karabulut, Halil Taş, M.Reşit Banlı, Mehmet Gönenç, Cevat Çakar, Şahin Şimşek ve Mustafa Aksin’den oluşan 9 aday adayı için de ön seçimin yapılacağı belirtildi. Bu arada Sason dışında tüm ilçe ve beldelerde aday başvurusunun olduğu BDP’li yöneticiler, süre uzatımıyla ilgili Ankara’dan her hangi bir bilginin kendilerine ulaşmadığını söylediler.

BULAT, YENİDEN ADAY
Kozluk’un Bekirhan beldesinde bir dönemdir belediye başkanlığını sürdüren Selahattin Bulat, yeniden BDP’den adaylığını açıkladı. Belde’de 14 aday adayının çıkmasının demokratik bir hava yarattığını belirten Başkan Bulat, şöyle konuştu; “Aday sayısının fazlalığından kesinlikle rahatsız değiliz. Ortaçağ mahallesinin beldemize bağlanmasıyla seçmen sayımız 1200’ü buldu. Bir dönemdir hizmet verdiğim beldemde ikinci dönemde de başkanlığa talibim.”

Editör: TE Bilişim