*Kızılay’ın kan stoklarının azalması üzerine başlatılan ‘kan verme’ kampanyasına Adliye personeli de katıldı. Adliye Sarayı’ndaki kan verme kampanyasına Başsavcı Şenol Taşkale, bir ünite kanla destek verdi.

 

* Kızılay Şube Başkanı Ali Tezdiğ, “Valiliğimizin başlattığı kampanya ile neredeyse sıfırda olan kan stoğu bir haftada yüzde 20’lere ulaştı” dedi.

 

“KAN ACİL DEĞİL, İHTİYAÇTIR”

 

Batman Kızılay Şubesi’nin başlattığı kan kampanyasına bu kez Adliye çalışanları destek verdi. Adliye binasında kurulan ‘kan alma merkezine’ hakimler ve savcılar da bağışta bulundu. Başsavcı Şenol Taşkale, Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Akbal ve İdare Mahkemesi Başkanı Ali Tüfekçi kan vererek kampanyaya katıldı. Kan ihtiyacının sürekli bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Başsavcı Taşkale: “Genelde kış aylarında kan stokları azalıyor. Bizler de Adliye personeliyle birlikte anlamlı kampanyaya destek verdi. Kan acil bir ihtiyaç değil, sürekli ihtiyaç olan bir durumdur” dedi.

 

“STOKLAR TOPARLANIYOR”
Kızılay Batman Şube Başkanı Ali Tezdiğ ise kampanyanın kentte tuttuğunu belirterek, şöyle konuştu: “Batman, Güneydoğu illerinin kan stok merkezi. Valiliğimizin desteklediği kampanya bir haftada stoklarımızı yüzde 20’ye çıkarttı. Ancak bağışın daha da artmasını bekliyoruz. Adliye personelinin yanı sıra savcı ve hakimler de kan verme kampanyamıza destek veriyor.  Kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Stoklarımız normale döndükten sonra da kan bağışını ihmal etmemeliyiz. Çünkü kan sürekli olan bir ihtiyaçtır.”

 

Editör: TE Bilişim