**Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’ndeki ‘kıyafet’ uygulaması ve akademisyen Davut Okçu’nun görevden uzaklaştırılmasını protesto etmek için Merkez kampüs önünde bir araya gelen Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu bileşenleri, Rektör Aydın Durmuş’u istifaya çağırdı.

** 56 STK temsilcisi ile öğrencilerin de destek verdiği kitlesel basın açıklamasını okuyan Platform Sözcüsü Mehmet Ergin: “28 Şubat ruhunun hortladığı bu yazıda ‘tamamen kapalı, pardösülü, peçeli, gözlüklü’ olanlar olağan şüpheli ilan edilmiştir” dedi.

PLATFORMDAN SERT TEPKİ
Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, Batman Üniversitesi Merkez kampüs önünde düzenlediği kitlesel basın açıklamasıyla Batman Üniversitesi’ndeki ‘kıyafet’ uygulaması ve Fakültede görevli akademisyen Davut Okçu’nun görevden uzaklaştırmasını sert dille protesto etti. Bazı öğrenciler ve STK temsilcilerinin de katıldığı açıklamada sık sık ‘Rektör istifa’ sloganları atılırken, dövizler de açıldı. Basın açıklamasını okuyan Platform Sözcüsü Mehmet Ergin: “28 Şubat ruhunun hortladığı bu yazıda ‘tamamen kapalı, pardösülü, peçeli, gözlüklü’ olanlar olağan şüpheli ilan edilmiştir. Rektör, kız öğrencilerin kılık ve kıyafetinden kaynaklı olarak bugüne kadar ne tür tehlike arz eden durumların yaşandığını, hangi kesimlerin endişe ve tedirginlik duyduğunu, bu açıklamayla hangi merkezlerin ve kimlerin hassasiyetlerini merkeze aldığını izah etmelidir. Güvenlik endişesiyle kılık kıyafete müdahaleye hazırlanan Rektörlük 3 yıldır faaliyette bulunan ve 5 okulunun öğretim yaptığı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasına bir tek kamera bile taktırmamıştır. Öğrencilerin tanınmamasını güvenlik gerekçesi olarak sunan rektör iyi bilmelidir ki, biz bu mantığı çok iyi tanıyoruz” dedi.

“ÖZÜR YERİNE SKANDALA İMZA ATILDI”
Ergin, şöyle devam etti: “Bilindiği gibi kıyafet konulu yazı tüm öğrencilere Dekanlık tarafından tebliğ edilmiş, hocalar bu yazıdan öğrenciler vasıtasıyla haberdar olmuştur. Bu gerçeklere rağmen hedef şaşırtmak kurnazlığını seçen Rektör, İslami İlimler Fakültesi Dekanlığı’na gönderilen yazının ortaya çıkmasından Yrd. Doç. Dr. Davut Okçu’ya sorumlu tutmuş ve açığa almıştır. Oysa sosyal medya ve yazılı-görsel basında Davut Okçu’nun bu konu ile ilgili hiçbir paylaşımı olmamıştır. Yaptığı hukuksuzluklara sessiz kalmayan kişileri açığa almak için bu tür fırsatlar kollayan anlayış üniversite yönetmeye muktedir değildir. İkinci skandal ise, Durmuş’un hukuksuz talimatıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamadır. Batman kamuoyu bilmektedir ki Durmuş, FETÖ’cü militanlara Eylül 2015’de Kampüs içinde stant açtıran yönetimin Rektör Yardımcısı ve Dekanıdır. Rektör olduktan sonra da bylock’tan atılan ve hala tutuklu olan müdür ve daire başkanı atayan bir sicile sahiptir.”

“İSTİFA ETMEZSE GÖREVDEN ALINMALIDIR”
Platform sözcüsü ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Ergin, açıklamanın son bölümünde şu ifadelere yer verdi: “YÖK, konunun hassasiyetini ve önemini dikkate alarak inceleme başlatmış bulunmaktadır. Batman Üniversitesi’nde bugüne kadarki tasarruflarıyla o makama layık olmadığını gösteren Durmuş derhal istifa etmelidir. İstifa etmezse, YÖK, işin vahameti ve ülkenin selameti açısından rektörü bir an önce görevden almalıdır. Milletimizin yeni bir yasakçı anlayışın hortlatılmasına asla ama asla tahammülü yoktur. Lokal de olsa, böylesi yasaklara geçit vermeyeceğimizi buradan açıkça ilan ediyoruz.” Öte yandan açıklama sonrası imza kampanyası başlatan platform üyeleri, topladıkları imzaları 6 Ocak’ta Batman’a gelecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceklerini belirttiler. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim