*Barış inisiyatifi için Sekreterya oluşturuldu. STK temsilcileri çözüm ve barış diyalogun hayata geçirilmesi için herkese çağrıda bulundu.
ŞİMDİ BARIŞ ZAMANI
Bölgede yaşanan olayların son bulmasına yönelik bir dizi girişim başlatan STK ve Meslek örgüt temsilcileri, Eczacılar Odası’nda bir araya geldi. Barış ortamının tesisi için herkese düşen sorumlulukların olduğunu belirten STK ve Oda Başkanları, barış ortamının herkesin ortak dileği olduğunu ifade etti. Barış inisiyatifi sekreteryasına  Baro Başkanı Ahmet Sevim, Sağlık-Sen Şube Başkanı Zahir Seven, Mazlum-Der Şube Başkanı Hasan Argünağa, Kamer'den Nezahat Kapucu ve Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Tekik seçildi.



“HER YOLU DENEYECEĞİZ”
İnisiyatif sözcüsü SES Şube Başkanı Mustafa Yurtsever, tüm STK temsilcilerinden yaşanan olayların değerlendirilmesi ve çalışmaların sona ermesi yönünden öneri istedi. Herkesin önerisini gündeme getirdiği toplantıda barış ortamının sağlanması için tüm yolları deneyeceklerini belirten Başkan Yurtsever; “Kamuoyuna barış çağrılarının yapılması için yerelden genele kitlesel basın açıklamaları başta olmak üzere yürüyüş, açlık grevleri ve çeşitli eylemselliklerin hayata geçirilmesi yönünden gelen önerilerin tartışıldığı toplantıyla ilgili değerlendirme ve sonuç bildirgesini yakında kamuoyuna duyuracağız” dedi. (Reşat YİĞİZ)

Editör: TE Bilişim