*Kısa adı DİTAM olan Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi, sivil toplum örgütleri, meslek odaları, sendika ve sivil girişimlere yönelik toplantının ilk ayağında Batman’da STK’ların görüşünü masaya yatırdı. DİTAM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, amaçlarının STK’larla diyalog geliştirmek olduğunu söyledi.

STK’LAR, DİTAM PANELİNDEYDİ

DİTAM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, ‘Eşitlikçi ve çoğulcu demokrasi ağı’ panelinde Batman’daki STK temsilcileriyle buluştu. Grand Hasankeyf otelinde yapılan panele STK ve meslek odaları temsilcileri ilgi gösterdi. Moderatörlüğünü yazar Şehmus Diken’in yaptığı panelin açılışında konuşan Mehmet Kaya, bağımsız bir kuruluş olduklarını söyledi. Batman’daki panele katılan Siirt ve Şırnak’taki bazı STK temsilcilerine de teşekkür eden Kaya, “Ortadoğu yeni bir sürece girdi. Darbe girişiminin olduğu bir süreçte halkın ve STK’ların duruşunu takdir etmek gerekiyor. OHAL’i eleştiriyoruz. Çünkü 22 yıl OHAL’i yaşamış bir bölgeyiz. Darbecilerin hedefi bu bölgede büyük bir savaş başlatmaktı ama halk buna izin vermedi” dedi.

DİKEN, “SIKINTILI BİR DÖNEMDEYİZ AMA”

Panelin moderatörlüğünü üstlenen yazar Şehmus Diken, tarihi bir kavşakta olduklarını ifade etti. Diken, ‘Eşitlikçi ve çoğulcu demokrasi’ ağı toplantısını Batman’da düzenlediklerine dikkat çekerek, önümüzdeki günlerde toplantıların bölgedeki bir çok ilde yapılacağını söyledi. STK temsilcilerinin görüşlerinin de değerlendirildiği toplantıda diyaloğa önem verdiklerini kaydeden Diken, “Aslında ironik ve tarihi bir kavşaktayız. Fiili devam eden bir OHAL dönemi var. Sıkıntılı bir süreçte STK’ların farklı görüşleri bu demokrasi ağında önemli bir güç oluşturacaktır” dedi. Yaklaşık iki saat süren toplantıda STK temsilcileri farklı görüşlerini yansıttıkları panele katılan temsilcilere DİTAM Başkanı Kaya teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim