GREVDEYDİLER

Milli Eğitim’in yapısı değiştirecek torba yasayı Batman’daki eğitim sendikaları da protesto etti. Eğitim-Sen Batman Şubesi, bir günlük greve giderek, tasarının kabul edilemeyeceğini açıkladı. Atatürk parkı önünde düzenlenen basın açıklamasına bazı STK temsilcileri ile Eğitim-Sen üyeleri katıldı. Açıklamayı okuyan Şube Başkanı Bülent Hatun, dayatmacı anlayışı kabul etmeyeceklerini söyledi. Hatun: “17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında yıllardır kader ortaklığı yaptığı kesimlerle arası bozulan siyasi iktidar, ülkeyi hızla otoriterleştiren, yasama, yürütme ve yargıyı büyük ölçüde kendi iktidarının denetimine alan yasal düzenlemelerin ardından, eğitim sistemini tamamen denetimi altına almak için düğmeye basmıştır” dedi.

SİYASİ KADROLAŞMA”

Hatun sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni tasarı, eğitimde yaşanan sorunları daha da derinleştirecektir. Yasa taslağı ile eğitimde yaşanan ‘piyasa merkezli’ ve ‘siyasal kadrolaşmaya’ dayalı dönüşümün son halkalarından birisi daha tamamlanmak istenmektedir. TBMM’ye sunulan kanun taslağına karşı mücadeleyi ortaklaştırmak için sendika ayrımı yapmadan, bu düzenlemeden doğrudan ya da dolaylı olarak etkilenecek bütün eğitim ve bilim emekçilerini birlikte hareket etmeye ve hükümetin baskıcı, otoriter ve dayatmacı politikalarına hep birlikte dur demeye çağırıyoruz. Meclis gündemindeki yasa tasarısının derhal geri çekilmesini ve toplumsal yaşamın her alanında olduğu gibi eğitimde de tekçi ve dayatmacı uygulamalara son verilmesini istiyoruz.”



Hatun, Eğitim-Sen’den ayrılıyor

3 Yıldır Batman Eğitim-Sen Batman Şube Başkanlığı görevini sürdüren eğitimci Bülent Hatun, Pazar günkü kongrede görevi bırakacak. Pazar günü saat 10.00’da Belediye Konferans salonunda yapılacak kongreye tek listeyle gidilecek. Yaklaşık 6 yıldır Eğitim-Sen’de yöneticilik yapan Hatun: “Uzun bir dönemdir Eğitim-Sen’de hem yöneticilik hem de başkanlık görevinde bulundum. Artık görevi diğer arkadaşlarıma bırakacağım” dedi.

Editör: TE Bilişim