**Hafta sonu basın mensuplarıyla bir araya gelen Tüm Muhtarlar Derneği yönetimi, kentin gündemindeki sorunlara dikkat çekti. Dernek Başkanı Masum Padir: “Batman, ne yazık ki hak ettiği hizmetlerle buluşamıyor. Sorunları çözümü için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Sorunlarımıza artık neşter vurulmalı” dedi.

"HAKKIMIZI ALAMIYORUZ"
Batman Tüm Muhtarlar Derneği, hafta sonu Çömçe’de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Dernek yöneticileriyle birlikte gündemi değerlendiren Dernek Başkanı Masum Padir, kentin lobisinin olmaması nedeniyle sorunların kronikleştiğine dikkat çekti. Padir, şöyle devam etti: “Yetki verdiğimiz kimseler sorunlarımızın çözümünde istenilen düzeyde etkili olmamış, şehrimizin adeta sahipsiz kalmıştır. Çok tabidir ki, ‘ağlamayan bebeğe mama verilmez’ ama ilimizde lobi mekanizmasının tam manasıyla işlemediğinden olacak ki istenilen düzeyde hakkımızı alamıyoruz.”

“BÜYÜKŞEHİR’E ADAYIZ AMA…”
Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Padir, şöyle devam etti: “Eğitimde çok başarısız bir sezon geçirdik. Geçmiş yıllarda başarı sıralamamız ilk 15’lerde iken, şuan LGS’de başarı sıralamamızın 72. Sırada olması üzücü ve utanç vericidir. Bir başka sorunumuz olan İluh deresi, hala kanayan bir yaradır. 2006 Yılındaki sel felaketine, acılara rağmen o bölgemiz ne yazık ki ‘afet bölgesi’ne alınamadı. Yine bir başka sorunumuz olan uçak seferlerimize gelirsek, ne yazık ki 600 bin nüfuslu bir şehir 2-3 uçak seferine mahkum bırakılmıştır. Halkımız hem pahalı uçuş yapıyor hem de uçak seferleri bulamıyor. 500 Yataklı hastanemiz de hala gündemde. Ne yazık ki hastane yatırımında yerimizde sayıyoruz. Hem nüfus hem de potansiyel olarak bizden çok geride olan iller bile Tıp Fakültesine kavuşurken, biz müjdesini dahi alamıyoruz. Kamu Hastanelerimiz de ne yazık ki ihtiyaca cevap veremiyor. Bölge Devlet Hastanesi’nde bir hasta sıra alıncaya kadar bile 1.5 saat beklemek zorunda kalıyor. Bizler sadece bazı sorunlarımıza değindik. Çağrımız şudur; Batmanlıyım diyen her STK ve sorumlu bileşenleri sorunlarımıza duyarlı olmaya davet ediyor, STK’lar olarak en kısa zamanda bir araya gelip büyükşehir olmaya aday olan ilimizin sorunlarına neşter vurmayı hedeflemekteyiz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim